Zougla

Poznata plaža Zugla je peta uvala u nizu između Olimpijade (2,5 km) i Stratonija (12 km), prva posle velike plaže Vina. Zugla odnosno “džungla” je odlična peščana plaža koja leži u uvali okruženoj bujnom borovom šumom, što za posledicu ima dosta prirodnog hlada. U levom i desnom kraju su interesantne stene i tu može ponekad da se nađe neko slobodno mesto ako ne želite da budete na ležaljkama i ispod suncobrana koji prekrivaju ceo središnji deo plaže. Uvala je dugačka oko 150 metara, ali je relativno uska.

 

 

Zugla je uređena i organizovana plaža, najpoznatija po Zugla beach baru ispred koga su raspoređene ležaljke i suncobrani. U ponudi ima veliki izbor pića i hrane i popularan je među mlađom populacijom, mada ima i porodica sa decom jer je ulazak u dubinu postepen. Muzika trešti tokom celog dana, a s vremena na vreme se organizuju i žurke. Ako rešite da posetite ovu plažu, računajte na velike gužve, pa je poželjno da dođete ranije ujutru i zauzmete svoje mesto pod suncem.

 

 

Ako produžite putem od Zugle prema plaži Gurguru (Vavilon) odnosno ka Jerisosu, čekaju Vas tri skrivene i potpuno netaknute uvalice.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.5802424N 23.8095617E

 

 

Podeli:
Pregledano 7814 puta