Psakoudia

Psakoudia je malo turističko odmaralište u zalivu Toroneos, na putu ka zapadnoj obali Sitonije, udaljeno 81 kilometar od Soluna. Ovo letovalište izuzetne lepote sagradjeno je tik uz more, u blizini magistralnog puta, na raskrsnici puteva između Kasandre i Sitonije. Naselje ima svega 120 stanovnika, ali se tokom leta broj posetilaca ovog mesta penje i na 4 do 5 hiljada, koji su smešteni u nekoliko hotela, velikom broju apartmana i studija. Od turističkih sadržaja tu je i dovoljan broj restorana, taverni, kafića, picerija i pekara. Lokalne taverne služe svežu ribu u prijatnom ambijentu, a posle toga možete izabrati nekoliko barova za piće. Blizu je i glavni grad Halikidikija, Poligiros.

 

 

Psakoudia plaža je čista i peskovita, sa blagim padom, 4 kilometra duga sa postepenim ulaskom u more, odlična za porodice sa malom decom. Zelenilo borova u kombinaciji sa plavom bojom mora i neba stvara jedinstven pogled. Na plaži kupanje traje do večeri, jer sunce na ovoj strani poluostrva kasnije zalazi, a zalasci sunca su ovde nezaboravni. Pravo je mesto za ljubitelje mira, tišine, dobre hrane i vina, kao i većina mesta u ovom delu Grčke. Plaže Psakoudie obuhvataju 7 kilometara obale, od čega je 4 kilometra turistički razvijenih plaža i 3 kilometra malih uvala i skrivenih mesta gde možete naći mir i samoću.

 

 

More je kristalno čisto, a odlični vremenski uslovi zaslužni su što je ovo mestašce postalo jedno od omiljenih kod zaljubljenika u vodene sportove, pa plaža ume da bude i krcata u letnjim mesecima. Pored terena za odbojku na pesku postoji i škola ronjenja. Ovde možete naći beach barove sa ležaljkama i suncobranima, taverne i restorane za sve ukuse, a na raspolaganju posetiocima su i tuševi i spasioci koji brinu o bezbednosti kupača.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Psakoudiju.

 


 

 

 

GPS: 40.259207N 23.495572E

 

Podeli:
Pregledano 24046 puta