Egina, Evija i Solun – Božić

Program putovanja:

МАЛА ГРЧКА ТУРА
– Солун, Егина, Евија- 

03.01./08.01.2024.

 

1. дан –Полазак из Београда у вечерњим часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак у јутарњим часовима у Грчку и обилазак манастира Светог Јована Богослова у Суротију, те посета српском војничком гробљу, а затим и обилазак цркве Светог Димитрија. Слободно време у Солуну. Смештај у Солуну, Катеринију или Паралији у хотелу или апартманима у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

3. дан – Посета манастиру Светог Јефрема Сирина у околини Катеринија, те одлазак на Олимп и обилазак манастира Светог Дионисија те одлазак на Евију и посета манастира Светог Давида Евијског где се налазе његове мошти и гроб старца Јакова Цаликиса. Одлазак у Поркопи и поклоњење моштима Светог Јована Руса.  Смештај у  манастирски хотел у  1/2 и 1/3 собама са купатилом.  Акатист Светом Јовану Русу. Ноћење,

4. дан –  Литургија поред моштију Светог Јована Руса на бадњи дан, те полазак до Лаврија (Камаризе), цркве где је старца Нектарија Виталиса чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Одлазак у Пиреј и прелазак на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов (неопходно понети постељину). Молитва за здравље и акатист светитељу.

Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење. Путници ће бити информисани неколико дана раније.

5.дан – Устајање рано ујутру и литургија на Божић у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија или у великом новом храму Светог Нектарија , а потом и обилазак манастирског комплекса. Обилазак манастира Св.Екатерине који се налази у непосредној близини манастира Светог Нектарија. Полазак у касним поподневни часовима трајектом за Пиреј.

6. дан – Долазак у Београд око подне

 • Превоз аутобусом туристичке класе
 • Превоз трајектом Агиос Кампос – Глифа
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј
 • 1 ноћење у апартманима или хотелу у Солуну, Катеринију, Паралији у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини или апартманима, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење
 • 1 ноћење у манастирском хотелу на Евији у 1/2 , 1/3 собама са купатилом
 • Боравишну таксу у сваком месту боравка
 • Водство и организацију пута
 • Оброке
 • Међународно путно здравствено
 • Индивидуалне трошкове
 • У двокреветне собе у хотелу се смештају искључиво заједно пријављене особе на једном уговору.

– Доплата за једнокреветну собу у хотелима 10.000 дин.

– Доплата за друго седиште – 10.000 дин. или посебан захтев за седење – 5.000 дин.

Све доплате се раде на упит и морају се проверити са запосленима агенције Пеллегрини травел. Доплате за смештај се не односе на манастирске конаке где није могуће бирати структуру собе.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Podeli: