Sarakiniko

Definitivno je Sarakiniko plaža jedna od najlepših plaža u okolini Parge. Od nje je udaljena 9 km ukoliko sa magistrale skrenete ka plaži kod sela Anthousa ili 11 km iz sela Agia. Put do plaže od magistrale je dug 5 km, krivudav je i potrebno je voziti oprezno. Lagana i pomalo naporna vožnja se isplati jer je Sarakiniko zaista predivna plaža. Do nje možete doći brodićem ili gliserom iz Parge. Sporim brodićem vožnja traje 20-30 minuta, a gliserom 10-15 minuta.

 

 

 

Dugačka je nepunih 200 i široka tridesetak metara. Nije tako popularna i komercijalna kao druge plaže u ovom delu Epira, ali u tome i jeste njena draž. Na raspolaganju Vam je mnogo toga u čemu možete da uživate – od plivanja, preko iznajmljivanja pedalina ili kanua, do ronjenja i snorkelinga. 

 

Na plaži postoje dve taverne i jedan kafić. Jedan restoran u svojoj bašti ima bazen koji je na raspolaganju gostima. Na litici sa desne strane plaže nalazi se taverna Agali do koje vode stepenice. Iz bašte taverne pruža se fantastičan pogled na plažu, a u taverni možete uživati i u veoma ukusnoj hrani. Sa obe strane plaže nalaze se stene oko kojih je interesantno roniti, a na samoj plaži postoje tuš i kabina za presvlačenje.

 

 

Sarakiniko plaža je ušuškana u brda i zelenilo, u zalivu je te je tako more na njoj uvek mirno, čisto i prozirno. Na obali i u vodi je sitan beli šljunak, a dubina je postepena. Ima i malo plićaka za najmlađe. Zelena brda iz zaleđa daju moru smaragdnu boju. Plaža je mala, ali na njoj obično nema gužve.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Pargu.

 

 

Podeli:
Pregledano 8904 puta