Sozopoli

Sozopoli je primorsko mesto na Halkidikiju, udaljeno 47 km od Soluna. Deo je opštine Nea Kalikratia, nalazi se na 10 km udaljenosti od grada Sozopoli. Mesto broji oko 750 stanovnika, koji se najčešće bave, kao i u ostalim primorskim mestima, turizmom i poljoprivredom. Deo mlađih odlazi u obližnje gradove u potrazi za poslom.

 

 

Mesto Sozopoli ima lepu trobrodnu crkvu Preobraženja i 6. avgusta se organizuje proslava istoimenog praznika uz tradicionalne igre i odličnu lokalnu hranu.

 

 

Uređenost i odlike plaže

Sozopoli ima veliku šljunkovito-peskovitu plažu koja privlači brojne posetioce tokom godine. Glavna, široka plaža je odlična za porodice sa decom. Iako nije klasično uređena, postoje beach barovi gde se posetioci mogu osvežiti, odnosno uživati u ležaljkama ispod suncobrana od trske. Uz samu plažu su i kafići, restorani, taverne, igrališta za decu i tereni, sve što će zadovoljiti Vaše turističke potrebe. Velika prednost plaže je i dovoljno mesta za parkiranje celom njenom dužinom. U samom mestu možete naći market, apoteku i sve osnovno za snabdevanje.

 

 

Na 6 kilometara od Nea Kalikratije ka Sozopolu na jednom uzvišenju nalazi se vizantijsko utvrđenje Berija, izgrađeno na temeljima antičkog grada. Sa vrha brda pruža se sjajan pogled na ogromnu plažu sa kristalno čistom morskom vodom.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.27340299464836N  23.14746379852295E

 

 

Podeli:
Pregledano 13598 puta