Spartia

Naselje Spartia nalazi se 12 km jugoistočno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije. To je tradicionalno ribarsko mesto sa bogatom prirodnom lepotom koja privlači mnoge posetioce. Plaža Spartia nalazi se pored svog ribarskog mola, okružena strmim liticama poznatim kao Hatzoklis. Stene pružaju predah na plaži od popodnevnog sunca, kao i jakih vetrova. Ako volite šetati plažom, naići ćete na zanimljive kamene enklave i bazene u blizini. Voda je kristalno plava i topla. Na stražnjoj strani plaže nalazi se i nekoliko taverni.

 

 

Pojas obale koji je poznat kao Spartia se u stvari sastoji od plaža Klimacias i Hatzokli. Tu se nalazi i pomenuti maleni mol koji koriste lokalni ribari i desno od njega plaža Klimacias, a levo Hatzokli. Obe su peščane i bez ležaljki i suncobrana i bilo kakvih sadržaja. Priroda koja okružuje ovu plažu i samo područje je zaista impozantna i netaknuta uprkos posetiocima. 

 

 

Veća je gužva na desnoj plaži (Klimacias) jer je ipak bliže parkingu i restoranu, dok na Hatzokli imate malo više privatnosti. Računajte na to da na obe plaže nema nikakvih sadržaja, te sa sobom morate poneti sve potrebno, ali ćete svakako naći svoj mir i uživati u prirodnom okruženju i pogledu. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 4730 puta