Vergia Beach

Vergia plaža se nalazi južno u odnosu na Nea Kalikratiu, oko 5 km od gradske plaže ovog mesta. Smatra se jednom od najlepših plaža u Solunskom zalivu. Jedna od najupečatljivijih karakteristika je brdo, sa njene južne, leve strane koje je okružuje. Malo naselje Vergia nalazi se u blizini.

 

 

Uređenost i odlike plaže

Plaža je duga i peščana tako da odgovara i porodicama sa malom decom, ali i mladima koji žele da uživaju u kombinaciji plivanja i zabave. Ova plaža se prostire od naselja Vergia i pruža se sve do Kalikratije. Pored pešačke zone gde je koncentrisana gotovo sva ponuda, naselje nema turističku infrastrukturu. Na mnogim delovima plaže posetioci mogu postaviti svoje suncobrane, a alternativa su barovi na plaži koji nude suncobrane i ležaljke, od kojih su najpoznatiji Summer life i Rasta beach bar.

 

 

Plaža Vergia je redovni dobitnik Plave zastavice za čistoću. Osim porodica sa decom koji je biraju zbog čistoće i prostornosti, rekreativna oprema poput odbojke na pesku omogućava i mladima prijatan boravak na ovoj plaži. Malo naselje Vergia nudi i izbor restorana, prodavnica i barova.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 GPS: 40.291343808452275N  23.12205791473388E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 9654 puta