Zografou Beach i kamp

Zografou se nalazi 9 km južno od Vourvouroua. Zografou plaža je smeštena 57 km jugoistočno od Poligirosa, glavnog grada Halkidikija. Ovo je lepa plaža tankog belog peska okružena jedinstvenim kamenim formacijama, žbunjem i drvećem. Osim Zografou, postoji više skrovitih i prekrasnih plaža i šarmantnih zaselaka. U blizini Porto Zografou, postoji predivan letnji kamp i odmaralište okruženo maslinama, borovima i ukrasnim drvećem. 

 

 

Plaža Zografu je šljunkovita. Dugačka je otprilike 100 m i opremljena je ležaljkama i suncobranima, a postoje i sportski sadržaji. Sa desne strane je mol i stazica koja ide uz more. U sklopu kampa postoje restoran, prodavnica i toaleti. Cela uvala je okružena zelenilom, bujnom vegetacijom i sa dva šumovita rta koja prave dosta prirodnog hlada u popodnevnim časovima i daju kristalno čistom moru prelepe nijanse boja.

 

 

 

Plaža je idealna za ljubitelje ronjenja i snorkelinga zbog veoma čiste vode i raznovrsnog morskog sveta, a plažu okružuju interesantne stene i staze za istraživanje. Uz plažu postoji i zelena površina sa igračkama za decu, parkić i dosta prostora. Plaža je odlična za sve ljubitelje skrivenije i manje posećene plaže. Zbog nedostatka plićaka nije savršena za porodice sa manjom decom.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.1709093N 23.8651639E

h

Podeli:
Pregledano 6200 puta