Agia Eleni

Agia Eleni je mala uvala koja nosi ime po kapeli u blizini, posvećenoj Agia Eleni (Sveta Helena). Zlatna peščana plaža nalazi se 14 km od grada Skiatos, na zapadnoj obali ostrva, samo 1 km od popularne plaže Koukounaries. Organizovana je u samo malom delu sa nekoliko suncobrana i ležaljki. Ovo je idealno mesto za decu zbog plitke vode i mirnog okruženja. Pristup Agia Eleni je jednostavan. Postoji nekoliko brodova koji polaze iz glavne luke ili možete doći do Koukounariesa autobusom i malo prepešačiti. 

 

 

Tokom dana, sunce je prilično jako u julu i avgustu ali ćete biti zaštićeni suncobranima ili možete uživati u prirodnoj hladovini velikog drveća koje gotovo dodiruje more. Sa plaže se vidi obala poluostrva Pilion na grčkom kopnu. Na plaži postoje barovi koji rade u sezoni kao i sadržaji za ljubitelje sportova na vodi. Popularna je među porodicama jer je relativno mirna, a voda plitka ali je ipak najpopularnija među ljubiteljima žurki i glasne muzike na pesku. Doduše, ovde nije atmosfera kao na Banani ali se s vremena na vreme organizuju dešavanja.

 

 

Agia Eleni je dobro mesto za windsurfing. Vetar i talasi su slični onima na plaži Banana. Agia Eleni je plaža koja je i te kako vredna truda i posete.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 6055 puta