Banana i Mikri Banana

Banana je peščana plaža i nalazi se između plaža Kukunaries i Agia Eleni, u južnom delu zapadne obale ostrva. Udaljena je od grada Skiatos oko 13 km. Još jedan zemljani put od Koukounaries plaže nastavlja dalje na jug i vodi u dva pravca: jedan kraj puta vodi do peščane uvale Banana koja nosi ovaj naziv zbog svog oblika. Banana je organizovana plaža s finim peskom i kristalno čistim morem. Banana plaža nudi širok spektar sportova na vodi. Ipak, najpoznatija je po dva beach bara (Bananarama i Banana Beach Bar) koji su možda i najpopularniji na celom Skiatosu i prave atmosferu koja mnogo podseća na onu koja vlada na Mikonosu.

 

 

Drugi kraj zemljanog puta nastavlja do male uvale Mikri Banane, nudističke plaže odvojene od Banane ogromnom stenom. Mala Banana je mirnija od svog komšije, manja je i ima fini pesak i kristalnu vodu. Na plaži takođe postoji bar i ima ležaljke i suncobrane.

 

 

Banana je sjajno mesto koje nikako ne biste smeli da propustite. Žurke na plaži, glasna muzika, opuštena atmosfera, pesak i kristalno čisto more. Krajevi plaže pružiće Vam malo mirniju varijantu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 7466 puta