Agios Mamas

Mirna plaža nalazi se 5 km istočno od Nea Mudanje na izlasku sa poluostrva Kasandra. Plaža je veoma duga i peščana što je čini veoma popularnom kod lokalnog stanovništva i turista. Plaža je opremljena plažnim mobilijarom i oslikava je kristalno čista voda. Nedaleko od plaže nalazi se selo Mamas koje će Vam ponuditi sve potrebne sadržaje. Agios Mamas (Αγίας Μάμας) je mesto sa preko 1.300 stanovnika, smešteno između poluostrva Kasandra i Sitonija. Nalazi se na putu Nea Mudanja-Poligiros, na 5 kilometara istočno od Nea Mudanje, odnosno 23 kilometara jugozapadno od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa.

 

 

Plaža ovog naselja je peščana, lepa i organizovana, vrlo duga i široka, što je čini atraktivnom među meštanima i turistima. Duga je skoro 7 kilometara i pruža se skroz od naselja Potidea do Kalivesa, a celom dužinom se pružaju barovi, doduše sa velikom udaljenošću između njih. Duž plaže vodi poljski put kojim se mogu kretati automobili, pa možete sami izabrati koji deo Vam posebno odgovara. More je predivno, kristalno čisto, a plaža sa brojnim suncobranima i ležaljkama savršenim za odmor. Kombinacija povetarca sa mora i osvežavajućeg mirisa borova, stvaraju atmosferu apsolutnog mira i opuštanja. S obzirom na činjenicu da je dobro zaklonjena, nema većih talasa i odlična je za porodice sa malom decom. Posetioci odavde imaju i predivan pogled na Kasandru, Sitoniju, odnosno Holomontas planine u unutrašnjosti Halkidikija.

 

 

Agios Mamas je prilično veliko naselje čije se stanovništvo uglavnom bavi gajenjem jestivih maslina i turizmom. Ima veoma plodnu ravnicu i zemljište, a plaža naselja pruža se u dužini od 3,5 kilometra. Selo ima osnovnu školu, crkvu i moderan kulturni centar, a širom Grčke poznato je po “Sajmu Agios Mamas” koji se održava početkom septembra i privlači na hiljade posetilaca.

Interesantno je i da je dobar deo ovog priobalnog područja pod zaštitom mreže Natura 2000. U delu prema poluostrvu Kasandra i naselju Nea Potidea, postoji močvarni predeo u kome obitava veliki broj vrsti ptica, pa je stalna borba između ekologa i vlasnika beach barova čije se zatvaranje ili izmeštanje na druge lokacije traži.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8140 puta