Agios Sostis

Agios Sostis se nalazi svega kilometar južno od plaže Sarakiniko i oko 7 km od Parge. Za razliku od većine plaža u ovoj oblasti, ova je izolovana, prirodna i na njoj nećete pronaći tipične turističke sadržaje poput restorana, kafića i sportova na vodi. Ovde ćete se u pravom smislu sresti sa netaknutom prirodom. Zato je mnogi i vole jer je dobro mesto da se malo promeni ambijent, posebno oni koji ne vole velike gužve i mnogo ljudi, ali ne zaboravite da ponesete vodu i hranu ukoliko planirate da ostanete duže. Do plaže se najlakše stiže brodićem iz Parge (vožnja traje 20-ak minuta) jer je put veoma loš.

 

 

Plaža je kombinacija peska i sitnog šljunka (mada ima i krupnog na pojedinim mestima), a voda sjajna za kupanje i snorkeling. Ulazak u vodu je jednostavan jer je dno prekriveno sitnim šljunkom. Plaža je okružena velikim stenama koje joj daju posebnu čar. Veoma je mala, dugačka nekih 50-ak i široka svega 15-20 metara. 

 

 

Obavezno posetite crkvu Agios Sostis koja je izgrađena između dve stene i do koje vodi staza. Nalazi se desno od plaže (ako gledate prema moru). Ako želite malo da otplivate na levo, doći ćete do još jedne prelepe, izolovane plaže, Spartila, do koje takođe vodi onaj isti loš put kojim ste došli (ako ste išli kolima) do uvale Agios Sostis.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Pargu.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 7001 puta