Areti Beach (Spalatronisia)

Areti plaža se nalazi na zapadnoj obali poluostrva Sitonija, otprilike na pola puta između Toronija i Neos Marmarasa. Od Toronija je udaljena oko 15, a od Neosa oko 13 kilometara. Do plaže Vas zatim vodi put dug oko 500 m, delom asfaltni, a delom zemljani. Areti se zapravo sastoji iz tri plaže. Najveća se nalazi najjužnije i ona je i najpoznatija. Dugačka je 400 m i peščana je. Pogodna je i za decu. 

 

 

Na plaži postoji istoimeni kamp koji je na listi 10 najboljih kampova Grčke, a među 50 najboljih na području Evrope. Sastoji se od dve uvale, manje dugačke oko 70 i veće dugačke oko 100 metara. Odvojene su rtom prekrivenim borovinom. Plaža je peščana, a boja mora tirkizna. Okrenuta je ka zapadu pa su ovde izuzetno lepi zalasci sunca. S obzirom na to da je okružena borovima koji maltene dodiruju more, hlad ćete pronaći u bilo koje doba dana. Na plažu, kao što je već pomenuto, izlazi kamp Areti koji postoji još od 1973. godine i poznat je kao mesto gde možete uživati u mirnom i opuštenom ambijentu. U sklopu kampa se nalaze taverna i mini market. Od sportskih sadržaja na raspolaganju su Vam tereni za košarku, odbojku i tenis.

 

 

Severni deo Areti Beach-a je deo koji ima duži plićak, više zlatnog peska i tirkiznu boju. Ovaj deo plaže je i dosta širi. Od sadržaja ima samo simpatičan bar sa tihom muzikom i dosta prostora za postavljanje sopstvene opreme i kvalitetno uživanje. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.0238188N 23.81513E

 

 

Podeli:
Pregledano 6264 puta