Armenistis Beach

Odlike i uređenost plaže

Armenistis je plaža koja se nalazi na otprilike pola puta između Sartija i Vurvurua. Nosilac je Plave Zastave, ova plaža će Vas svojom lepotom ostaviti bez daha. Sa svojom dužinom od skoro kilometar, blagim polukružnim oblikom, širinom nekoliko desetina metara, tirkiznom bojom mora, sitnim peskom u vodi i na obali i borovima u zaleđu, predstavlja oličenje mediteranske plaže. Sa plaže se pruža i direktan pogled na Atos.

 

 

Armenistis ima odlično uređen kamp sa svim propratnim sadržajima, a i sama plaža je organizovana na visokom nivou. Ulaz na plažu se plaća. Sam kamp je odlično uređen i posetiocima i svojim gostima nudi mini-market, nekoliko kafića i restorana, kiosk brze hrane, pa čak i prodavnice sa opremom za plažu.

 

 

Na samoj plaži postoje sportovi na vodi, teren za odbojku na pesku, lekarska asistencija ukoliko je potrebno, suncobrani i ležaljke. Armenistis ima više tuševa, kabina za presvlačenje i toaleta. Severni deo (desni) plaže je na raspolaganju svima koji imaju sopstvenu opremu. Čak i u vreme kada je sezona na vrhuncu gužva na plaži se ne oseti, jer je plaža zaista vrlo prostrana, široka i dugačka. Voda je uvek čista i tirkizna. U ponekim delovima plaže postoji plićak za decu, dok su neki delovi sa nešto bržom dubinom.

Na ulazu u kamp postoji manji parking, koji može biti nedovoljan za sve automobile posetilaca pa se neretko dešava da u toku sezone možete zateći kilometarsku kolonu parkiranih automobila duž magistrale. Prirodnog hlada nema, ali se na plaži nalazi istoimeni kamp, jedan od najboljih kampova na Halkidikiju. U kampu postoji restoran, a ispred je odličan beach bar iz koga se može čuti muzika po ceo dan.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 


 

GPS: 40.1542117N 23.9154768E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6331 puta