Avitos

Avitos je peščana plaža na južnoj strani Kefalonije, dugačka 400 metara, prekoputa malenog ostrva Dias gde je u antičko doba bio Zevsov hram. Ova dugačka peščana plaža je dobitnik Plave zastave za 2012. godinu. Plaža je u okolini živopisnih sela Kurkumelata i Kaligata u regiji Livatos, 12 km jugoistočno od Argostolija. Plaža je opremljena tušem, toaletom, ležaljkama, suncobranima i spasiocem. Takođe, tu su mali parking i kantina, kao i dve taverne i snack-bar.

 

 

Na plaži najčešće nema gužve. Svake godine Avitos dobija Plavu zastavu, a levi kraj plaže je više stenovit i daje malo privatnosti. Prema zapadu, iza stena, nalaze se još dve zaklonjene uvale sa masivnim stenama koje leže u moru – lokalno poznate kao plaža Megalipetra. Do nje vodi staza, potpuno je izolovana i bez sadržaja.

 

 

Područje oko plaže Avitos je takođe interesantno i zbog nekoliko sela koja vredi posetiti i doživeti i drugu, istorijsku stranu ostrva. Lord Bajron je živeo u Metaksati 4 meseca pre nego što se priključio Grčkom ratu za nezavisnost i boravak u selu je prilično uticao na njegovu poeziju. U selu postoji i spomenik velikom pesniku.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 5244 puta