Banana Beach 

Odlike i uređenost plaže

Banana Beach se nalazi između Sartija i Vurvurua, na istočnoj obali Sitonije. Ime je dobila po beach baru Banana, a danas nosi ime Rodia. Živopisna plaža sa Banana Beach barom, dugačka je 180 m, sa zelenkastom vodom i sitnim peskom, pristupačna je sa glavnog puta Sitonije preko zemljanog puta koji se naglo penje ispod jedne stene duž zelenog predela i nakon dosta krivina. Radi se o plaži koja je uglavnom za mlade, sa glasnom muzikom i aktivnostima na vodi. Treba svakako naglasiti da se iza stene u istočnom delu plaže nalazi još jedna mala, ali živopisna plaža, dužine 50 m, koja zaslužuje da je posetite.

 

 

Na plaži osim bara postoji restorančić sa brzom hranom, klupicama i stolovima u dubokom hladu. Od restorana ka plaži vodi stazica. Kompletno zaleđe plaže prekriva dubok hlad u kojem se nalaze udobne garniture za sedenje, lejzi begovi, lep travnjak na kojem možete postaviti svoje peškire i prostirke za izležavanje. Plaža je mala, duga svega 200 m, sa ležaljkama i suncobranima, ali i prostorom za sve koji imaju svoju opremu. Na obali je šljunak, a u vodi kombinacija veoma sitnog šljunka i kamenčića. Voda je vrlo, vrlo čista i bistra i smaragdno zelena zbog zelenila koje je okružuje.

 

 

Područje je veoma razvijeno i ispunjeno zelenilom. Možete se parkirati pre plaže i tu skoro uvek možete naći svoje parking mesto. U travi i zelenilu možete smestiti sopstvenu opremu i postaviti piknik stolove. Tu su i toaleti i tuševi. Plaža ima lep grubi pesak koji se nastavlja u vodu na blagoj padini. Voda je veoma čista i ovo je sjajno mesto za ljubitelje ronjenja. Plažu posećuju porodice sa decom podjednako kao i mladi turisti.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 


 

GPS: 40.1675725N 23.8772553E

 

 

Podeli:
Pregledano 6067 puta