Bella Vraka

Bela Vraka je najpoznatija plaža u Sivoti koju ne smete propustiti. Voda je topla, smaragdno-zelene boje, veoma plitka i idealna za porodice sa malom decom mada je na ulasku u vodu, na pojedinim mestima, šljunak dosta krupan. Nemojte da idete kolima na ovu plažu, jer ne postoji prostor za parkiranje, a i okretanje je problematično. Ovo je najpoznatija plaža u Sivoti i okolini zbog toga što se nalazi na ostrvu, a do nje se dolazi pešice preko peščanog spruda i kroz vodu koja je iznad kolena. Plaža nije toliko spektakularna koliko je turisti posećuju, jer je mala i na njoj nema nikakvih sadržaja, pa je potrebno da sa sobom ponesete vodu i hranu. Obavezne su i sandale za vodu, jer su sitni kamenčići na pomenutom sprudu oštri.

 

 

Dakle, za posetioce sa strane nema nikakvih sadržaja osim sportova na vodi, pa je neophodno da sa sobom ponesete suncobrane i peškire. Plaža je više atraktivna za videti, nego što je pogodna za celodnevno ili višednevno uživanje. More je, kao što je već rečeno, do članaka i za 2 minuta ste na samoj plaži koja je u obliku trougla. Ovo je glavna plaža, a kako joj prilazite, desno ćete videti još jednu uvalu koja je takođe deo plaže Bela Vraka. Do nje možete otplivati i, za razliku od glavne, na ovoj postoje ležaljke i suncobrani (nema kafane), a sama plaža je lepša za boravak.

 

 

Obe plaže su okružene prelepim zelenilom koje moru daje neverovatnu boju. Osim ove dve, na ostrvcetu Veliki (Megalo) Murtemeno postoji još jedna divlja i neorganizovana uvala do koje možete doći nekim plovilom ili plivajući (krije se odmah desno od “druge” plaže Bella Vraka ako gledamo sa kopna). Sve u svemu, Bela Vraka je simbol Sivote, ali sa naše strane gledano, mnogo je bolja za videti i slikati, nego za kupanje.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Sivotu.

 

 

Podeli:
Pregledano 11835 puta