Bijela

Bijela je malo mestašce koje se nalazi u Boka Kotorskom zalivu, u opštini Herceg Novi. Nalazi se na putu između Kamenara i Herceg Novog i od njega je udaljena nekih 12 kilometara. Nekada je ovo bilo ribarsko mesto u kome se gajilo vino i masline i koje je bilo poznato po brodogradnji, a danas je zanimljiva turistička destinacija koju treba istražiti.

 

Bijela

 

Mesto je bogato malim peskovitim plažama, a osim plaža predstavlja i idealnu startnu poziciju za otkrivanje i obilazak slikovitih ruralnih crnogorskih sela. Plaže u Bijeli se smatraju najčistijim na čitavom primorju. Gradska plaža je kombinacija šljunka i peska, a u senci borova malo dalje od obale nalazi se puno kafića u kojima možete popiti kafu. Malo popularnije plaže nalaze se u Baošićima i Đenovićima. Kada je reč o kulturnim znamenitostima ovde možete posetiti crkvu Rize Svete Bogorodice iz 12. veka, Crkvu Svetih Vrači koja je početkom 20. veka sagrađena u porti crkve Svete Bogorodice, crkvu Sv. Gospođa iz 18. veka koja se nalazi na Veljem brdu i katoličku crkvu Svetog Petra.

 

Bijela

 

U Bijelu obično letuju porodice i turisti željni mirnog odmora, a i mesto je dosta mirnije i bez mnogo mesta za izlazak. Mesto je poznato po lepim i bogatim mediteranskim parkovima, a najpoznatiji je park Đurković u kome uspevaju mnoge retke biljne vrste.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Crnu Goru.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 23663 puta