Čajka

Čajka se nalazi na severu bugarske crnomorske obale. Od Varne je udaljena nekih 13 kilometara, a 5 kilometara južnije nalazi se od kompleksa Zlatni Pjasci čijem zapravo i predgrađu pripada. Prosečna temperatura vazduha tokom jula i avgusta je oko 27 stepeni, a temperatura vode dostiže 24 stepena.

 

Čajka

 

Čajka je mesto sa izuzetno čistim morem i lepim plažama pa je ovo turističko mesto idealno za odmor i relaksaciju sa porodicom. Savršenom odmoru doprinosi i mirno more, netaknuta priroda u okolini, mineralni izvori i zlatni pesak po kome je ova oblast poznata.

 

Čajka

 

U obližnjim Zlatnim Pjascima nalazi se i najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali – Padi. I veliki akva park Aquapolis nalazi se u blizini ovog bugarskog letovališta. Smešten je na magistralnom putu i nudi izuzetno kvalitetne aktivnosti i nezaboravan provod za sve generacije.

 

Čajka

 

Čajka se, zajedno sa Zlatnim Pjascima, prostire na oko 1800 hektara i predstavljaju najveće odmaralište na severnom delu Crnog mora. Plaža je bogata vegetacijom i zbog toga je ovaj predeo poznat kao biser Crnog mora. Ovde je i najčistiji pesak i samo mesto je poznato po zlatnoj boji peska. Većina većih hotela nalazi se na plažama i ima svoje sopstvene plaže. Neki od kompleksa su Rivijera, Albena, Sveti Konstantin i Elena koja ima najsređenije plaže.

 

Čajka

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Jedan od najpoznatijih restorana sa tradicionalnom bugarskom hranom je Chiflika. Ovde morate probati tarator supu i punjene paprike. Dosta popularan je i internacionalni restoran Golden Dreams Boat. Pored restorana domaće kuhinje, u Zlatnim Pjascima možete jesti i kinesku, japansku i irsku hranu, ali i ostale svetske kuhinje. Još neki od poznatih restorana su Staria Chinar, Happy Bar&Grill, El Kapan, gostilnica Chuchura, malo otmeniji Di Wine, restoran Marche i kafana Gerana.

 

Čajka

 

Mesto je poznato i po velikom broju kazina u kojima možete okušati svoju sreću. Najpopularnija diskoteka sa ubedljivo najboljim provodom je klub Admiral. Mesto obiluje i kafićima raspoređenim uz samu plažu ili na glavnom šetalištu. Najpopularnija mesta za izlazak su Mojito Beach Bar, Vanity Beach Bar, Cocktail Bar Malibu i Poco Loco.

Ostale aktivnosti

Balčik ili Beli grad je mesto koje se nalazi na oko 45 kilometara od Varne. Mesto je poznato po belom dvorcu Balčik koji je izgradila rumunska princeza Marija, a kasnije supruga Aleksandra I Karađorđevića.

 

Čajka

 

Aquapolis je jedan od najvećih bugarskih akva parkova koji je smešten između Rivijere i Albene. Park je u prelepom ambijentu, okružen gustom šumom. Akva park pruža dosta zanimljivog sadržaja za sve generacije turista, od široke ponude vodenih sportova i igara do zanimljivih restorana i kafića. Cene ulaznica se kreću od 12 bugarskih leva do 30 leva.

 

Čajka

 

Plovdiv je jedan od bugarskih gradova koji je dosta zanimljiv za obilazak. Takođe je jedan od najstarijih evropskih gradova i drugi je po veličini u Bugarskoj. U njemu možete videti ostatke iz antičkog perioda i to dva drevna pozorišta, ostatke srednjovekovnog bedema, kule, džamije i crkve. U blizini grada nalazi se pravoslavni manastir Bačkovski koji je osnovan 1083. godine. U njemu se nalazi ćelijna škola koja datira iz 11. veka.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Bugarsku Leto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8969 puta