Zlatni Pjasci

Mesto Zlatni Pjasci je odmaralište koje je poznato po prelepim plažama. Nalazi se na teritoriji istoimenog parka na teritoriji Crnog mora. Mesto je od Varne udaljeno 17 kilometara, a od Beograda 800 kilometara. Prosečna temperatura vazduha tokom letnjih meseci je 27 stepeni, a temperatura vode oko 24 stepena.

 

Zlatni pjasci

izvor: Wikipedia

Jedno od najpopularnijih letovališta na crnomorskoj obali može se pohvaliti dugim, peščanim i širokim plažama koje su izuzetno lepo uređene. Na mnogim od njih se možete okušati u surfovanju ili skijanju. Glavna plaža poznata je po netipičnom morskom pejzažu – umesto palmi hladovinu prave hrastovi i listopadno drveće. Ovo letovalište poznato je po najčistijem pesku na čitavoj obali Crnog mora. Dužina obale u ovom delu Bugarske je 3,5 kilometra, plaža je široka i ravna, a na nekim mestima je široka i do 100 metara.

 

izvor: Wikipedia

Mesto je dobilo ime po legendi koja kaže da su davno morski pirati baš ovde zakopali zlato, a da im se priroda osvetila tako što je ukradeno zlato pretvorila u fini zlatni pesak kakav danas vidimo. Sama gradska plaža dugačka je oko 6 kilometara i duž nje se smenjuju luksuzni hoteli.

 

izvor: Wikipedia

U Zlatnim Pjascima nalazi se i najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali – Padi. I veliki akvapark Aquapolis nalazi se u blizini ovog bugarskog letovališta. Smešten je na magistralnom putu i nudi izuzetno kvalitetne aktivnosti i nezaboravan provod za sve generacije.

 

izvor: Wikipedia

Restorani / Kafići / Noćni život

Jedan od najpoznatijih restorana sa tradicionalnom bugarskom hranom je Chiflika. Ovde morate probati tarator supu i punjene paprike. Dosta popularan je i internacionalni restoran Golden Dreams Boat. Pored restorana domaće kuhinje u Zlatnim Pjascima možete jesti i kinesku, japansku i irsku hranu, ali i ostale svetske kuhinje. Još neki od poznatih restorana su Staria Chinar, Happy Bar&Grill, El Kapan, gostilnica Chuchura, malo otmeniji Di Wine, restoran Marche i kafana Gerana.

 

Zlatni pjasci

 

Mesto je poznato i po velikom broju kazina u kojima možete okušati svoju sreću. Najpopularnija diskoteka sa ubedljivo najboljim provodom je klub Admiral. Mesto obiluje i kafićima raspoređenim uz samu plažu ili na glavnom šetalištu. Najpopularnija mesta za izlazak su Mojito Beach Bar, Vanity Beach Bar, Cocktail Bar Malibu i Poco Loco.

Ostale aktivnosti

Balčik ili Beli grad je mesto koje se nalazi na oko 45 kilometara od Varne. Mesto je poznato po belom dvorcu Balčik koji je izgradila rumunska princeza Marija, a kasnije supruga Aleksandra I Karađorđevića.

 

Zlatni pjasci

 

Aquapolis je jedan od najvećih bugarskih akva parkova koji je smešten između Rivijere i Albene. Park je u prelepom ambijentu, okružen gustom šumom. Akva park pruža dosta zanimljivog sadržaja za sve generacije turista, od široke ponude vodenih sportova i igara do zanimljivih restorana i kafića. Cene ulaznica se kreću od 12 bugarskih leva do 30 leva.

 

Zlatni pjasci

 

Sofija je drugi najstariji glavni grad u Evropi i bogata je istorijom koju možete oživeti obilaskom ovog lepog grada. Od Sunčevog Brega se vrlo lako stiže do glavnog grada Bugarske. Ovde možete obići brojne istorijske spomenike, jako lepo uređene parkove ali i neke od najvećih shopping mall-ova u ovom delu Evrope. Boravak u Sofiji možete iskoristiti i za izlazak u neku od popularnih diskoteka ili neku večeru u sofijskim tavernama i restoranima.

 

Zlatni pjasci

 

Plovdiv je takođe zanimljiv grad za obilazak. Takođe je jedan od najstarijih evropskih gradova i drugi je po veličini u Bugarskoj. U njemu možete videti ostatke iz antičnog perioda i to dva drevna pozorišta, ostatke srednjovekovnog bedema, kule, džamije i crkve. U blizini grada nalazi se pravoslavni manastir Bačkovski koji je osnovan 1083. godine. U njemu se nalazi ćelijna škola koja datira iz 11. veka.

 

Zlatni pjasci

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Bugarsku Leto.

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10174 puta