Chrisi Akti

Chrisi Akti je prva velika plaža posle Stavrosa, severno od Olimpijade. Chrisi Akti je među lokalnim stanovništvom poznata i kao “zlatna plaža” odnosno “zlatna obala”, po pesku zlatne boje (na pojedinim delovima ima šljunka, kako na obali tako i u vodi). Dugačka je nešto manje od 2 kilometra i široka u središnjem delu 40-50 metara. More je tirkizne boje, a prelazak u dubinu postepen, tako da je mesto idealno za porodice sa malom decom, uz napomenu da nema bukvalno nikakvih turističkih sadržaja.

 

 

Severno od plaže, na putu između Stavrosa i Olimpijade, krije se više malih uvala, dok se južno nalazi gradska plaža naselja Olimpijada koja se, kao što je već rečeno, nastavlja na Hrisi Akti. Prekoputa plaže je ostrvce Kafkanas (Kapros) i ono štiti obalu od naleta vetra, tako da je more skoro uvek mirno i bez talasa. Do njega možete otići čamcem. S obzirom na to da je plaža veoma dugačka, gužvi skoro da i nema. U svako doba dana možete naći mesto da spustite svoj peškir i postaviti suncobran, a da oko sebe ne vidite nikoga.

 

 

Ono što je čudno za Hrisi Akti je to da nema sadržaja. Nijednu tavernu, kantinu, bar nećete naći na ovoj plaži. Od objekata postoje samo vikendice i kuće lokalnog stanovništva koje ovde provodi vikende i odmara posle naporne radne nedelje.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 


 

GPS: 40.6078276N 23.7804329E

Podeli:
Pregledano 5339 puta