Diavorvoro

Diavorvoro je jedna u nizu plaža između Olimpijade (12 km) i Stratonija (16 km). Ako dolazite iz pravca Stavrosa i Olimpijade, na nekih 4,5 km od ovog mesta nailazite na plažu Vavilon (odnosno Gurguru). Put do ove plaže je izuzetno lošeg kvaliteta i nema putokaza, pa budite oprezni tokom vožnje.

 

 

Plaža je smeštena u uvali. Dugačka je oko 250 i široka od 20 do 35 metara. Levi deo plaže gledano ka moru je uži, dok je desni (južni), znatno širi. Plaža je peščana (krupni pesak) i okružena bujnim zelenilom tako da se možete u bilo koje doba dana sakriti od sunca. Prelazak u dubinu je postepen.

 

 

Diavorvoro je neuređena plaža bez sadržaja i objekata. Poznata je kao idealno mesto za kampovanje, o čemu svedoče i brojne kamp prikolice i šatori. Barova na plaži nema, samo jedna kantina u kojoj možete kupiti neki sok za osveženje ili sendvič ako ste gladni. Suncobrana i ležaljki takođe nema tako da ponesite svoju opremu za plažu. Zbog odsustva turističkih sadržaja i prilične veličine plaže, gužve nema nikada. Odlično mesto za opuštanje i beg od turista i potpuno uživanje u prelepom moru koje okružuje treći krak Halkidikija.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

Putna ruta

 

GPS: 40.5562489N 23.8609314E

Podeli:
Pregledano 5257 puta