Dafnoudi

Na severnom delu ostrva nalazi se biser Kefalonije, skrivena plaža Dafnoudi. Nalazi se 4 kilometra zapadno od Fiskarda, 44 km od Argostolija i 43 od Liksurija, na krajnjem severu ostrva. Leži u zalivu koji je na svom vrhu širok svega tridesetak metara. Da biste stigli do nje, morate da prepešačite stazom koja je duga tek nešto više od 500 metara, a vodi Vas kroz divno rastinje.

 

 

Ono po čemu je ova plaža posebno postala poznata među zaljubljenim parovima jeste pećina koja se na njoj nalazi i koja važi za idealno mesto na Kefaloniji baš za njih. Prekrivena je sitnim belim kamenjem, a krasi je i tirkizno plavo more. Nema mogućnosti za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, niti bilo kojih drugih turističkih sadržaja, a iako je plaža Dafnoudi manja, vrlo je verovatno da nećete naići na mnogo posetilaca. 

 

 

Plaža je raj za foku monahus monahus, šljunkovita je i sa mirnom, prozirnom vodom i bojama koje variraju od plave do zelene. Veličina šljunka varira od srednjeg do prilično krupnog i ne posebno ugodnog za ležanje. Imajte na umu da je Dafnudi plaža popularna među naturistima, a vrlo često ćete videti i jedrilice pošto je ceo zaliv prelep i veoma miran.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 5449 puta