Južna Italija Sretenje

Program putovanja:

1. DAN – 14.02. – BEOGRAD – CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Skup putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Nocna voznja kroz Hrvatsku i Sloveniju.( Putovanje Apulija Autobusom 2024 )

2. DAN – 15.02. – CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Dolazak u Citta San’t Angelo. Živopisno mestašce koje svojom tradicijom i lepom pozicijom očaravajućim pejzažom utiče na svakog turistu. Angolska brda prekrivena vinogradima i maslinjacima nam nude tradicionalne proizvode, naročito vino Montepulciano D’Abruzzo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. DAN – 16.02. – ITTA SANT’ANGELO (PESKARA) – BARI
Doručak. Napuštanje soba, pakovanje kofera u autobus. Nastavak putovanja ka Bariju.
Po dolasku sledi pešačko razgledanje grada: Teatar Margerita, poseta bazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog sveca i obilazak starog grada, Katedrala San Sabino, Castelo Svevo, Palazzo Fizzaroti. Slobodno vreme do polaska ka hotelu u okolini Barija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.( Putovanje Apulija Autobusom 2024 )

4. DAN – 17.02. – BARI – ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE – BARI (fakultativni izlet)
Doručak. Mogućnost fakultativniog izleta u Alberobelo, Ostuni i Polignano a Mare. Prvo ćemo posetiti jedan od najneobičnijih gradića pod zaštitom UNESCO-a Alberobello, koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli, i koje podsećaju na kućice iz bajke. Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koje se zovu ”pinakolo” jedinstven su primer praistorijske gradnje bez vezivnog materijala. Slobodno vreme za uživanje u Alberobellu. Nastavak izleta u Ostuni, drevni gradić opasan zidinama sa panoramskim pogledom na Jadransko more. Lokalno poznat kao La Città Bianca tj. beli grad, Ostuni se nalazi na listama najlepših gradića Apulije. Obilazak grada. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Polignano a Mare čija istorija nastaje u 4. v.p.n ere, jedan od najšarmantnijih gradića Italije, poznat i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio svojom pesmom „Volare“. Slobodno vreme do polaska u Bari. Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5. DAN – 18.02. – BARI – MATERA – BARI (fakultativni izlet)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje prtljaga u autobus. Polazak ka Bariju. Fakultativni izlet u Materu koja je smestena na jugu Italije u pokrajini Bazilikata. Idealna za ljubitelje Italije i prava destinacija ukoliko volite da otkrivate misterije. Razgledanje grada, odlazak do vidikovca sa kog se pruza prelep i nestvaran pogled na najstariji deo Matere – drevni stari grad Sasi (Sassi) di Matera ”kamenje Matere”. Ovaj deo grada nazivaju i gradom duhova zbog napustenih kuća. Slobodno vreme do polaska u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćnenje na brodu.

6. DAN – 19.02. – DRAČ – BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Kraca pauza u Draču za doručak i kafu. Nastavka putovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja. ( Putovanje Apulija Autobusom 2024 )

 • Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd., audio oprema) prema programu putovanja,
 • Karte za brod (sa brodskim taksama) na relaciji Bari-Drač (u 1/2, 1/3 kabinama sa sopstvenim tušem i toaletom)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu Amico 3* u Citta Sent’Angelo (okolina Pescare) u 1/2 i 1/3 sobama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu Barion 4* u okolini Barija u 1/2 i 1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije/vodiča,
 • Troškove realizacije programa.
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bari i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima 4* – 3€ po noćenju / po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu 100€
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete

– Doplata za jednokrevetnu sobu –  100 €,

 

– Fakultativne izlete:
– Alberobello, Ostuni i Polignano a Mare – 45€ / deca do 12 god. 25€
– Matera – 35€ / deca do 12.god 20€

Paket izleta 75€

Podeli: