Rim Dan Zaljubljenih

Program putovanja:

PUTOVANJE RIM Dan Zaljubljenih 2023

Putovanje Rim sa fakultativnom posetom: Tivoli, Orvieto, Vatikan i Antički Rim (Coloseum)

 PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

1. DAN BEOGRAD – RIM
(Putovanje Rim) Sastanak grupe u 14:30h na parkingu Sava Centra (savska strana). Polazak u 15:00h. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2. DAN RIM
Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia… Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN RIM – TIVOLI – ANTIČKI RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal… Nakon obilaska Tivolija povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim – poseta Coloseumu i forumima. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN RIM – ORVIETO
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete „sredjovekovnom gradu ORVIETU“ – malom mestu u središtu Italije. Udobno je smešten na jednom od brojnih Umbrijskih brda. Na samom vrhu brda nalazi se Gornji grad, koji je ujedno i istorijsko središte grada, dok su moderne četvrti smeštene ispod. Veliki plato na kojem leži Orvieto rezultat je vulkanske erupcije i uzdiže se do visine od pedeset metara. Vulkanska zemlja Orvieta nekada je bila izrazito plodno tlo za vinograde pa su i arhitekti koji su radili na katedrali voleli odmoriti uz čašicu vrhunske kapljice. Smatra se da je Orvieto u 9. veka p.n.e. bio važno političko i religijsko središte Etruščana. Brojni izvori spominju savez “Dvanaest gradova” Etrurije koji se sastajao svake godine u glavnom etrurskom svetilištu, Fanum Voltumnae, tj. Voltumne. Razgledanje grada sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Rim. U predvečernjim satima fakultativni izlet „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“. Noćenje.

5. DAN RIM – VATIKAN
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. (Putovanje Rim)

6. DAN BEOGRAD
Planiran dolazak u Beograd u podnevnim časovima.

 •  vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • smeštaj u hotelu 4* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
 • licencirani vodič tokom puta
 • razgledanje po programu
 • troškove organizacije putovanja
 •  međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju ne obezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • individualne troškove putnika
 • doplata za 1/1 75 eura
 • fakultativne izlete
 • karte za metro, bus
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* I 3* – 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* – 6 eura po noćenju/po osobi)

– doplata za 1/1 sobu – 75 eura

– Šetnja sa lokalnim vodičem „Upoznajmo Rim“ 20 eura odrasli/10 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice

– Tivoli 30 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič

– Rim noću i boemska četvrt Trastevere 15 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina

– Orvieto 30 eura odrasli/15 eura deca do 12 godina

– Vatikan 45 eura odrasli / 30 eura deca do 12 godina (plaća se u agenciji) – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice (prijave prilikom uplate) – Antički Rim – poseta Coloseumu i forumima cena 40 eura, za decu 20 eura – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, slušalice, lokalni vodič (prijave prilikom uplate).

Podeli: