Egeopelagitika 

Aigeopelagitika (Egeopelagitika) je jedna od najlepših plaža na Kasandri. Od centra mesta Posidi udaljena je oko 2 km. U pitanju je veoma dugačka (3 km) i široka peščana plaža, sa peskom i plićakom. Smeštena je na zapadnoj obali poluostrva Kasandra, južno od letovališta Skala Furka, na 95 kilometara južno od Soluna

 

 

U zaleđu plaže nalazi se nekoliko smeštajnih objekata i barova sa ležaljkama i suncobranima. Najpoznatiji bar je Cocus bar koji je veoma popularan među mladima i vrlo posećen, posebno vikendom. Ležaljke i suncobrani se dobijaju uz poručeno piće, muzika je glasna, a atmosfera vrlo živa. Vikendom žurke traju tokom čitavog dana do kasno u noć, dok je radnim danom mirno. Cocus je daleko od smeštajnih objekata pa muzika iz bara ne smeta turistima da se odmore.

 

 

Odlike i uređenost plaže

Bar ima besplatan parking u hladu za svoje goste, teretanu, prostor za zumbu, veliki broj ležaljki, restoran brze hrane, a plaža je dovoljno široka da ni tokom vikenda nema velike gužve. Za decu postoji igraonica u okviru bara. Nedaleko od bara možete se oprobati u vodenim sportovima. Egeopelagitika je verovatno najlepša plaža na zapadnoj obali Kasandre, peščana, a na ulazu u more nalazi se sitan šljunak. Plaža je sa kristalno čistom, azurno plavom vodom, savršena za opuštajući odmor u veoma lepom okruženju.

 

 

Većim delom plaže dubina vode raste već nakon 5-6 metara, pa plivači ne moraju dugo da hodaju do dubine pogodne za kupanje. Slobodno se može reći da je zalazak sunca odavde najlepši na celom Halkidikiju, kao i pogled na planinu Olimp. Na raspolaganju su Vam i pedaline, gliseri, banane i brojne druge mogućnosti bavljenja vodenim sportovima. Parking prostora ima sasvim dovoljno, a nema brodova, čamaca i drugih plovila da uznemiravaju kupače.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 39.979126119512536N  23.373756408691406E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10341 puta