Elias

Oko poluostrva Mandraki, kao što je već pomenuto, postoje tri plaže koje su jedna pored druge: Mandraki (Kserksis) je levo od rta kako prilazite obali, Elias je u sredini, dok je Agistri (Agistros) skroz desno i od prethodne je odvaja samo niski rt. Najveća je Elias, a najmanja Agistros. Elias je lepa peščana plaža dugačka čitavih 600 metara na koju dosta često pristaju izletnički brodovi koji isplovljavaju svakodnevno iz grada Skiatos i to je ujedno i najjednostavniji način da dođete do ovog dela obale.

 

 

Elias je najveća od svih plaža u području oko poluostrva Mandraki, leži u zaštićenoj uvali i ima uglavnom plitku vodu, vrlo pogodnu za malu decu i neiskusne plivače. Na nekim delovima plaže se kupaju i sunčaju nudisti iako Elias nije službeno obeležena kao nudistička.

 

 

Na plaži postoji jedan fantastičan bar – taverna sa sjajnom atmosferom a možete iznajmiti i ležaljke i suncobrane. Nema sportskih sadržaja a smeštajne opcije imate tek u području Kukunaries, na udaljenosti oko 2-3 km južno od plaže. Plaža je okružena niskim šumovitim brežuljkom ali na samoj obali nema nikakve vegetacije. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 5461 puta