Mandraki

Oko poluostrva Mandraki postoje tri plaže koje su jedna pored druge: Mandraki (Kserksis) je levo od rta kako prilazite obali, Eljas je u sredini odnosno prva s desne strane poluostrva dok je Agistri (Agistros) skroz desno i od prethodne je odvaja samo niski rt. Najveća je Eljas, a najmanja Agistros. Mandraki je lepa peščana plaža dugačka oko 400 metara na koju dosta često pristaju izletnički brodovi koji polaze svakodnevno iz grada Skiatos.

 

 

Na plaži postoji jedan bar a možete iznajmiti i ležaljke i suncobrane. Nema sportskih sadržaja a smeštajne opcije imate tek u području Kukunaries, na udaljenosti oko 2-3 km južno od plaže. Levo od Mandrakija se krije netaknuta uvalica do koje se može otplivati. Plažu okružuje niski šumoviti brežuljak dok je na desnom kraju litica. Zbog ovakve morfologije terena se dešava da bude preterano toplo ako nema vetra.

 

 

Svakako možete prošetati i do druge dve plaže, koje čine trilogiju Mandraki, koje se nalaze iza rta i uživati u njihovim prelepim prirodnim karakteristikama.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 5746 puta