Galikos Molos

Plaža Galikos – Molos je vrlo blizu centra Sivote. Plaža je peščana i ima beach bar gde se može i popiti kafa ali i pojesti neki lagani obrok. More je mirno i vrlo toplo tako da je plaža idealna za porodice sa decom. Udaljenost od Sivote je oko 1,5 km na putu prema Perdiki. Galikos Molos je u stvari gradska plaža u Sivoti. Ona je najbliža centru naselja, oko 5 minuta hoda što joj je ujedno i najveća prednost. Od marine je udaljena oko 200 metara.

 

 

Dužina plaže je oko 200 m ali je veoma uska, svega nekoliko metara. Šljunkovita je sa pojedinim peščanim delovima. U sezoni računajte na velike gužve na ovoj plaži. Sam ulazak u vodu u dobrom delu plaže je peskovit i pristupačan za malu decu. Na plaži se nalazi veliki bar Palmbeach sa prelepom baštom i stolovima, a mnogi tu postavljaju i svoje peškire. Ko hoće da boravi na samoj plaži, takođe može da spusti svoj peškir pošto nema ležaljki i suncobrana. Nema prirodnog hlada, ali je tu već pomenuti kafić u kome ima dosta drveća. Pored plaže postoji parking za kola, a najbliži market gde se možete snabdeti je kod marine.

 

 

Sa plaže se pruža pogled na ostrvce Agios Nikolaos. Ukoliko uporedimo Galikos Molos sa većinom drugih plaža po kojima je Sivota poznata, ona spada u lošije, ali je najčešće posećuju porodice sa malom decom, jer je blizu centru mesta, smeštaju, ali i oni koji nisu došli kolima ili pak oni turisti kojima je prava slika odmora ova plaža i sva lepota Sivote.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Sivotu.

 

 

Podeli:
Pregledano 10398 puta