Karagatsia

Nedaleko od luke oko 3 km na zapadnom delu ostrva u malom zalivu, nalazi se plaža Karagatsia, manje poznata plaža. Mala peščana plaža, koja je ujedno i atrakcija za one koji vole ronjenje, ime je dobila po brestovima koji rastu u blizini. Njen beli pesak, čista voda, pejzaž, zvuk koraka i letnji povetarac pretvoriće Vaše letovanje u najlepšu avanturu. Karagatsia se sastoji od tri peščane uvale okružene bujnim zelenilom.

 

 

Prva na koju nailazite sa parkinga je najduža (oko 150 metara) i jedino na njoj postoje sadržaji, dok su ostale dve levo od nje i potpuno su puste, ali idealne za one koji traže mir. Plaža leži u dubokoj uvali i potpuno je zaštićena od vetrova i talasa. Prelazak u dubinu je postepen, što je čini pogodnom za mlađe naraštaje koji imaju i dosta mesta za igru jer je široka 40 metara.

 

 

Kada se govori o uređenosti, na plaži postoji samo jedna kantina sa par ležaljki i suncobrana. Tu možete uzeti nešto za piće i jelo. Ovaj objekat je smešten na glavnoj plaži Karagatsia, onoj najvećoj, i to u središnjem delu. Levo i desno od nje nema nikakvih sadržaja i tu možete opušteno spustiti svoju opremu i uživati daleko od buke i gužve, koja svakako nije karakteristična za ovu plažu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Ammouliani.

 

 

 

GPS: 40.3257062N 23.8953066E

Podeli:
Pregledano 5261 puta