Megali Ammos

Megali Amos je najjužnija plaža na ostrvu Amuljani. Nalazi se maltene na južnom rtu, prekoputa arhipelaga Drenia (Magareća ostrva). Sa plaže se pruža pogled ka kuli u Uranopolisu i na pomenuta ostrvca. Krupniji beli pesak, kristalno čista voda i skup stena u predivnoj formaciji čine da ova plaža bude pravi mali raj na zemlji. Zapanjujući pogled na Svetu Goru će Vam oduzeti dah. Tu možete da se opustite i uživate i u predivnom pogledu na ostrvce Drenia, taverni na samoj plaži, iznajmiti suncobrane, ležaljke.

 

 

Megali Amos je posle plaže Alikes možda i najbolja na celom ostrvu. Kako samo ime kaže, peščana je, dugačka oko 300 metara i široka nekih 20. Odlikuje se postepenim prelaskom u dubinu i prozirnim morem, što je čini posebno popularnom među ljudima sa mlađim naraštajima.

 

 

Plaža je uređena, sa barom u desnom delu ispred kog su raspoređene ležaljke i suncobrani. Na desnom kraju su interesantne stenovite formacije i oni koji vole da leže na svom peškiru mogu da uživaju tu, kao i u središnjem delu plaže. Osim pomenutog bara, na plaži postoji i taverna. U sezoni je gužva poprilična pa se preporučuje dolazak ranije ujutru kako bi se ista izbegla.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Ammouliani.


Podeli:
Pregledano 6723 puta