Kechria

Zaliv Kechria i susedna uvala Ligaries se nalaze na sredini severne obale ostrva, oko 8 kilometara severozapadno od grada Skiatos. More je kristalno čisto i prelepo i jedna je od glavnih karakteristika plaže. Kechria je izložena severnim vetrovima pa budite oprezni jer kad duvaju javiće se talasi. U blizini plaže nema smeštajnih mogućnosti jer se plaža nalazi oko 7 kilometara od Kacarosa.

 

 

Plaža Kechria je peščano-šljunkovita i dugačka samo nekih 150 metara. Na plaži nema gužve, buke i omiljena je turistima koji su pristalice mirnog i opuštenog odmora. Smatra se za jednu od najopuštenijih i najmanje komercijalnih plaža na Skiatosu. Godinama unazad na plaži postoji taverna koja nudi svojim gostima običnu ali dobru hranu i još bolju atmosferu. Služe se i tradicionalna grčka jela koja su pripremljena s velikom ljubavlju i pažnjom, a još su bolja kada ih konzumirate tako blizu mora u ovoj netaknutoj prirodi. 

 

 

Plaža je stenama podeljena na dva dela i na oba postoje ležaljke i suncobrani. Oko plaže ima dosta drveća, ispod kog možete smestiti svoju opremu za plažu. Okolina je apsolutno impresivna i vredi je obići iz više razloga. Priroda je različita od južne strane ostrva. Surove stene razbijaju jake boje zelenog drveća i plavog mora. Unutrašnjost je puna neverovatnih starih platana i jedinstvene flore i faune, različite od ostatka ostrva. Manastir Kechria, malo dalje uzbrdo, vrlo je autentičan. Uživaćete u poseti ovom prelepom prirodnom mestu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 4961 puta