Kitzbuhel

Kitzbuhel je prelepi srednjovekovni gradić i jedan od najlepših varošica u Alpima. Nalazi se u austrijskoj pokrajini Tirol na 760 metara nadmorske visine. Puno je razloga što je upravo Kitzbuhel jedna od najpopularnijih destinacija u ovom delu Austrije. Odlično uređene staze, prestižne trke Svetskog kupa koje se održavaju na čuvenoj stazi Streif i živopisne fasade i uske uličice neki su od razloga što ovo skijalište svake godine privuče veliki broj turista. Skijaška sezona traje od decembra do aprila.

 

Kitzbuhel

 

Ski centar ima oko 170 kilometara staza. Sistemom za veštačko stvaranje snega pokriveno je 65 km. Staze se nalaze na visinama od 800 do 2000 metara nadmorske visine. Čak 37% je plavih staza, 40% crvenih i 23% crnih staza. Pored regularnih staza još 30 km ski ruta je obeleženo ali se one ne uređuju. U delu skijališta oko Kitzbuhela i Kirchberga postoji nekoliko modernih gondola i sedežnica. A celo skijalište ima 9 gondola, 27 sedežnica i 15 ski liftova sa ukupnim kapacitetom od 86.000 skijaša na sat.

 

Kitzbuhel

 

Ova ski oblast sastoji se iz pet delova i cela oblast je dobro povezana mrežom ski buseva koji idu na svakih 10 minuta. Delovi su Hahnnenkamm – Pingelstein, Jochberg – Pass Thurn, Kitzbugeler horn, Bichlalm i Gaisberg. Kitzbuheler Horn je najosunčanija strana Kitzbuehela i mirniji je deo ski resorta iako ima samo nekoliko crvenih i plavih staza. Najduže staze, pretežno srednje težine nalaze se u oblasti Hahnenkamm – Pingelstein. Ovde je posebno interesantna crvena staza Kaser Nord i crna staza Direttissima. Na brdu Hahnenkamm nalaze se staze na kojima se skija tokom Svetskog kupa i ovde su staze izuzetno strme, pretežno iz teške i srednje kategorije. Najbolje staze nalaze se iznad Jochberga i tu su staze široke i dugačke, pretežno crvene i plave. Najpoznatija staza je Streif na Hahnenkamm-u koja je i jedna od najtežih na svetu. Na stazi Gajsberg u Jorchbergu postoji osvetljeni deo namenjen noćnom skijanju. Takođe je na raspolaganju i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje i 18 kilometara označenih ski ruta sa dubokim snegom.

 

Kitzbuhel

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Čitava regija može se pohvaliti velikim brojem restorana u kojima možete probati tradicionalnu austrijsku kuhinju. Dosta popularan je restoran La Gondola koji služi italijansku hranu, a u samom centru nalazi se i nekoliko azijskih restorana. Posebno su interesantni i restorani Huberbrau Stuberl, El moro del Venezia, 1st Lobster, Lois Stern i planinski restoran Gasthof Hagstein. Od barova dosta je popularan Streifalm koji se nalazi na samoj stazi u Kitzbuhelu. Kada je reč o noćnom životu dosta popularni su barovi Londoner Pub i Stamperl. Kitzbuhel ima i tri diskoteke koje rade do jutra i to su Club Take 5, Olympia i Royal. Gradić je najživlji u vreme održavanja svetskog kupa.

 

Kitzbuhel

 

Ostale aktivnosti

Osim alpskog i nordijskog skijanja na raspolaganju su i nordijsko skijanje i klizališta. Zaljubljenici u prirodu mogu šetati obeleženim stazama ili, u letnjim mesecima, jahati i igrati golf na nekom od terena. U blizini se nalazi i jezero Schwarzsee.

 

Kitzbuhel

 

U blizini se nalazi i iglo selo Igludorf koje je poznato po ledenim restoranima i hotelima gde se temperatura kreće oko 0 stepeni. Ovo selo nalazi se na planini Hehnenkamm. Nezaobilazan je i wellness centar Aquaarena koji poseduje saunu, bazen, đakuzije i sve ostale aktivnosti za regenerisanje Vašeg tela. U Kirchbergu postoji i ski vrtić.

 

Kitzbuhel

 

Kada je o gradskim znamenitostima reč posebno interesantna za obilazak je crkva iz 14. veka u Kirchbergu.

 

Kitzbuhel

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Kitzbuhel.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6661 puta