Kouloura

Zaliv Kouloura i istoimena plaža su jedna od najlepših lokacija na Krfu. Nalazi se izmedju Ipsosa/Pirgija i Kasiopija. Do nje se može doći peške – 10 minuta hoda od plaže Kalami, ili kolima. Kouloura je malo i lepo selo sa prelepom lukom, koja je verovatno jedna od najslikanijih luka na čitavom ostrvu. U ovom seocetu nije preterano razvijen turizam, postoji par hotela ali pretežna preokupacija meštana je ribolov. Lepa mala plaža se nalazi na suprotnom kraju zaliva koja je idealna za plivanje, ali vrlo brzo postaje duboka shodno tome nije baš pogodna za decu. 

 

 

Zaštitni znak zaliva je vila Anjeli. Vila porodice Anjeli (vlasnici Fijata i Juventusa), nalazi se na kraju zaliva. U njoj su odsedale mnoge poznate ličnosti i članovi kraljevskih porodica. Na samom putu, tridesetak metara od lepe male luke, nalazi se taverna, u kojoj možete lepo i da popijete i da pojedete i da se opustite. Sama plaža je mala i šljunkovita. Celom svojom dužinom nalazi se u senci čempresa i maslinjaka. Ceo zaliv i zemlja oko njega su privatno vlasništvo, ali je dozvoljeno korišćenje plaže (naravno i taverne). Ako želite mir, onda je plaža Kouloura pravo mesto.

 

 

Na njoj se ne mogu iznajmiti ni suncobrani, ni ležaljke, niti ima bilo kakvih vodenih sportova, koji bi mogli da naruše idilu. Voda je bistra, a dno kamenito, što je čini izuzetnom za ronjenje. Sama luka u zalivu je srećom mala i plitka, tako da veća plovila ne mogu da pristanu u nju. To znači da i u jeku sezone zaliv Kouloura ostaje miran i tih.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Krf.

 

 

Podeli:
Pregledano 4919 puta