• Collage with Woman Diving to Underwater and Sail Boat on Water Surface

Program putovanja:

UBUD – SEMINJAK

+ izleti plantaža kafe, Tegalalang pirinčane terase i hram Goa Gajah; selo Panglipuran, hramovi Tirta Empul i Gunung Kawi, vodopad Tukad Cepung; rafting na reci Ayung; Plaža Nusa Dua; Plaže Jimbaran i Padang Padang i Uluwatu hram; Ostrvo Nusa Penida

 

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Bali sa presedanjem.

DAN 2 – Dolazak na Bali u kasnim večernjim časovma i transfer privatnim prevozom do smeštaja u Ubudu. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Dan posvećujemo obilasku Ubuda, grada koji je sinonim za mir, umetnost i lepotu. Počinjemo od Kraljevske Palate, zatim poznate pijace – Ubud Art Market, gde možete pronaći mnoštvo rukotvorina samih Balinežana, umetnine, kao i razne suvenire. Lagano nastavljamo šetnju glavnom ulicom, oko koje se nalazi veliki broj prodavnica, restorana i kafića, u kojima možete u svakom trenutku kupiti svež kokos i sve moguće proizvode napravljene od istog. Sledeća stanica nam je Monkey Forest, dom preko 600 vrsta majmuna, koje nazivaju starosedeocima ovog ostrva. Videćemo njihovu svakodnevnicu, igru, druženje, kao i ponašanje u prisustvu ljudi. Da bi dan bio kompletan, odlazimo do lokalnog restorana sa tradicionalnom kuhinjom na ručak. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 4 – Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet do plantaže kafe, Tegalalang pirinčane terase i hrama Goa Gajah. Dan započinjemo obilaskom plantaže kafe i degustiranju raznih kafa, među kojima je i najčuvenija Luwak – najskuplja kafa na svetu. Tu ćemo se upoznati sa kompletnim procesom proizvodnje iste, koji je veoma specifičan i poseban. Za one koji vole adrenalin, u okviru plantaže imaće priliku da se oprobaju na čuvenoj Bali ljuljašci. Kada smo se upoznali sa procesom nastanka kafe, nastavljamo dalje ka Tegalalang pirinčanim terasama, gde će nas lokalno stanovništvo upoznati i sa kompletnim procesom uzgajanja pirinča. Nakon obilaska, imamo predah. Odlazimo na ručak u restoran sa prelepim pogledom na šarena pirinčana polja. Izlet završavamo posetom hramu Goa Gajah, poznat kao Slonova pećina, koji datira iz IX veka i spaja budističku i hinduističku religiju. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN – Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet do sela Panglipuran, hramova Tirta Empul i Gunung Kawi i vodopada Tukad CepungSelo Panglipuran nalazi se nedaleko od Ubuda. Posebno je zbog prelepe arhitekture, koja od svog nastanka predstavlja sklad života ljudi, Boga i prirode. Izlet nastavljamo ka prelepom vodenom hinduističkom hramu posvećenom Bogu Vishnu – Tirta Empul, što u prevodu znači – sveta izvorska voda. Hram datira iz X veka i sastoji se iz tri dela Jaba Pura, Jaba Tengah i Jeroan.  Nakon tradicionalnog rituala pročišćenja, nastavljamo ka još jednom hinduističkom hramu iz XI veka – Gunung Kawi. Prema legendi, hram je sagradio kralj Udayana, što svedoči i natpis u hramu Haji Lumahing Jalu – u prevodu: ovde je hram sagradio kralj i koji je poseban zbog svojih skulptura visokih preko 7m. Tu možete probati balinežanski puding od crnog pirinča – bubur injin. Napravićemo mali predah u lokalnom restoranu nadomak hrama, gde ćemo uz ručak uživati u prelepoj prirodi i blagom povetarcu. Ovaj dan završavamo posetom jednom od najlepših i najposećenijih vodopada na ostrvu. Posle duže šetnje stepenicama kroz prelepe predele džungle, probijamo se plićakom između stena do pravog čuda prirode – vodopada Tukad Cepung. Prepuni pozitivne energije, vraćamo se u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Odlazak na fakultativni izlet za avanturiste – rafting. Rafting na reci Ayung fantastična je avantura kroz pirinčana polja, prašume, gde ćete videti vodopade, kao i skulpture iz Ramayane. Na rafting se mogu upustiti profesionalci, kao i avanturisti koji nikada nisu imali prilike da se bave raftingom. Sa puno nezaboravnih slika i utisaka, u popodnevnim časovima vraćamo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Pakujemo se i napuštamo Ubud. Krećemo ka još jednom prelepom hinduističkom hramu. Tanah Lot sagrađen je u XVI veku i jedan od ukupno 7 morskih hramova na Baliju. Po predanju čuvaju ga morske zmije od loših duhova. Kao većina hramova na ostrvu i ovaj sagrađen je na posebno odabranom mestu, na samoj litici, kako
bi se pogledom i okruženjem osećala dobra energija. Nakon kratkog predaha, nastavljamo put Seminjaka i smeštamo se u hotel oko podneva. Ostatak dana koristimo da istražimo plažu, restorane, beach barove, kao i noćne klubove. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do plaže Nusa Dua i celodnevno uživanje na jednoj od najlepših plaža ostrva. Nusa Dua u prevodu znači “Dva ostrva” zbog dva mala uzdignuta rta koja se nalaze tik uz obalu poluostrva. Plaža je duga, prostrana sa sitnim, belim peskom, a koju okružuju luksuzni hoteli i golf tereni. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 9 – Nakon doručka, krećemo na fakultativni izlet i odlazimo na Jimbaran plažu. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i za ručak, gde predlažemo morske specijalitete. Izlet nastavljamo do plaže Padang Padang. Nekadašnji mali izgubljeni svet, koji je stigla svetska slava, kada su upravo ovde snimane scene kultnog filma “Jedi, moli, voli” sa Džulijom Roberts. Nakon toga plaža je postala “Meka” ne samo za surfere, već i za romantičare. Nakon slobodnog vremena za kupanje i fotografisanje, odlazimo do Uluwatu hrama, poznatom po velikom broju majmuna koji slobodno šetaju hramom. Tu ćemo uživati u prelepom zalasku sunca i upoznati se sa balinežanskim tradicionalnim plesom kečak, koji prikazuje scene bitaka iz Ramayane. Povratak u Seminjak u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Krećemo na fakultativni izlet na susedno ostrvce Nusa Penidu. Nakon 45 minuta vožnje brzim brodom, stižemo na zapadnu obalu ostrva. Pravimo pauzu na vidikovcu iznad plaže Kelingking, koja neodoljivo podseća na Navagio plažu u Grčkoj. Uživamo u pogledu i pravimo nestvarne fotografije. Sledeća stanica je litica Pasih Uug, koju drugačije nazivaju “Broken beach”, zbog formacije litice u obliku luka koja mogućava vodi da teče u okean i iz njega. Sledeća prirodna lepota je Angel’s Billabong – veliki prirodni bazen koji vodom snabdevaju talasi koji se razbijaju preko litica. U zavisnosti od vremenskih uslova i sreće, kupamo se i posmatramo delfine. Poslednje sate na ostrvu Nusa Penida, koristimo za kupanje, sunčanje i uživanje u Kristalnom zalivu. Povratak na Bali. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Nakon što smo obišli sve najbitnije lokalitete ostrva, ovaj dan ostavljamo za upoznavanje ostrva, prirode, plaža i divnog lokalnog stanovništva koji će vas uvek pozdraviti sa osmehom. Dozvolite sebi da odlutate nepoznatim ulicama, da probate svu hranu ovog ostrva, da čujete do sada neispričane priče i da se sa ovog putovanja vratite bogatiji za jedno novo, sasvim posebno iskustvo. Noćenje.

DAN 12 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let do Beograda sa presedanjem.

DAN 13 – Dolazak u Beograd.

 • Avio karta sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd – Bali – Beograd sa presedanjem
 • Prtljag težine do 25kg i ručni prtljag do 8kg za sve letove
 • 5 noćenja u hotelu KISKENDA COTTAGES & RESTAURANT*** ili sličnom u Ubudu u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
 • 5 noćenja u hotelu HARRIS**** ili sličnom u Seminjaku u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
 • Transferi prema programu putovanja
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 • Usluge lokalnog domaćina tokom putovanja
 • Viza za Republiku Indoneziju – 35 USD
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete prema programu putovanja
 • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19
 • Individualni troškovi putnika 

VAŽNO:

 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

*Odluka Vlade Indonezije o uvođenju viza je privremena. Viza se dobija po sletanju na aerodrom i košta 35 USD.

COVID – 19 USLOVI PUTOVANJA:

Za ulazak u Republiku Indoneziju nosioci putnih isprava Republike Srbije neophodno je da imaju potvrdu o potpunoj vakcinaciji (tri doze) izdata od strane nadležnih organa (DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT)

U Republici Indoneziji prihvataju se sve vakcine koje su na raspolaganju u Republici Srbiji: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sputnik V.

 

1. Plantaža kafe, Tegalalang pirinčane terase i hram Goa Gajah sa uključenim ulaznicama i ručkom u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 60 EUR
2. Selo Panglipuran, hramovi Tirta Empul i Gunung Kawi, vodopad Tukad Cepung sa uključenim ulaznicama i ručkom u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 50 EUR
3. Rafting na reci Ayung sa uključenim ulaznicama, opremom i ručkom u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 60 EUR
4. Plaža Nusa Dua u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 30 EUR
5. Plaže Jimbaran i Padang Padang, Uluwatu hram sa uključenim ulaznicama, predstavom i sa balinežanskim tradicionalnim plesom kečak u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 60 EUR
6. Ostrvo Nusa Penida sa uključenim transferom, povratnom kartom za brzi brod i ručak u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 80 EUR

*Paket fakultativnih izleta iznosi 290 EUR.
*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

Podeli: