Kenija Nova Godina

Program putovanja:

1. dan (31.12.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 11:45h, broj leta QR232 . Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h.

2. dan (01.01.): Doha – Najrobi

Nastavak leta za Najrobi u 01:45h, broj leta QR1335. Sletanje u Najrobi u 07:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Nakon odmora slobodno vreme ili vam predlažemo poludnevni fakultativni obilazak Najrobija i njegovih znamenitosti. Posetićemo čuveni Nacionalni muzej sa neverovatnim eksponatima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da upoznamo  sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Nakon obilaska muzeja odlazimo da posetimo Nacionalni arhiv koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Obilazak grada završavamo kod najpoznatijeg parka u Najrobiju – Uhuru. Park predstavlja pravu oazu za odmor i beg od gradske gužve pa zato ovaj park uglavnom posećuju porodice radi piknika kao i poslovni ljudi koji ovde provode svoje pauze za ručak. Uhuru na svahili jeziku znači sloboda i za njegovo postojanje zaslužna je Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je sprečila buldožere da ovaj park sruše. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (02.01.): Najrobi – Najrobi Nacionalni park – Giraffe center

Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Najrobi Nacionalni park. Park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Ovo je dom divljih životinja Afrike poput žirafa, zebri, lavova, nojeva, antilopa i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge i jaguare. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišom vrstom na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja u Najrobiju. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (03.01.): Najrobi – Nacionalni Park Masai Mara

Slobodni dani u Najrobiju ili trodnevni fakultativni izlet Masai Mara LUX safari. Nakon ranog doručka napuštamo sobe i krećemo na trodnevni izlet za nacionalni park. U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj i ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Do kraja popodneva uživamo u safariju nakon čega sledi povratak u smeštaj i večera. Noćenje. 

5.dan (04.01.)Celodnevni safari u Nacionalnom Parku Masai Mara

Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nosorog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i uvideti zaštoje divlja priroda Afrike tako jedinstvena.  Nakon celodnevnog izleta povratak u smeštaj. Večera. Noćenje. 

6.dan (05.01.): Nacionalni Park Masai Mara – Nairobi

Doručak. Napuštanje smeštaja i vožnja kroz park ka Najrobiju. Povratak za Nairobi u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (06.01.): Najrobi – posed Karen Bliksen – Mombasa

Nakon doručka napuštamo sobe i stvari ostavljamo u prostoriju za prtljag. Slobodno vreme do polaska za Mombasu ili fakultativni odlazak do čuvenog poseda Karen Bliksen. Njenom knjigom „Moja Afrika“ (Out of Africa) dočarala je svoj život u Keniji na plantažama kafe. U holivudskoj adaptaciji napraviće se i istoimeni film 1985. gde glavnu ulogu igra čuvena Meril Srtip. Naredne godine film će pobediti u mnogo kategorijama na dodeli Oskara. U dogovoreno vreme povratak u hotel, nakon čega sledi transfer do železničke stanice odakle ćemo modernim vozom Madaraka Express proći preko 450km kroz ruralni predeo Kenije. Videćemo prelepe predele istočne Afrke i vrh planine Kilimandžaro. Prolazimo kroz Tsavo Nacionalni park koji je dom crvenih slonova i drugih divljih životinja. U večernjim satima stižemo u Mombasu. Transfer do hotela. Ulazak u sobe i slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (07.01.): Mombasa

Slobodno vreme ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak Mombase. Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Putevima svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Pauzu za ručak pravimo u jednom od restorana koji se nalaze na obali mora. Nakon odmora odlazimo do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste. U dogovoreno vreme transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (08.01.): Mombasa

Slobodan dan u Mombasi. Noćenje.

10.dan (09.01.)Mombasa – Diani plaža

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do plaže Diani, poznatog letovališta u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem. Dolazak u Mombasu. Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (10.01.): Mombasa

Slobodan dan u Mombasi. Noćenje.

12.dan (11.01.): Mombasa – Najrobi – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u dogovoreno vreme. Transfer do aerodroma u Mombasi i let za Najrobi. Dolazak u Najrobi. Čekiranje na let za Dohu. Let za Dohu u 17:55h QR1336. Sletanje u Dohu u 23:15h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 7h i 55 minuta.

13.dan (23.08.): Doha – Beograd

Nastavak leta za Beograd u 07:10h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 10:45h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 • Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Najrobi – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
 • Avio prevoz redovna linija (Mombasa – Najrobi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom 20kg
 • Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto, voz)
 • Smeštaj u Najrobiju u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
 • Smeštaj u Mombasi u hotelu 4* na bazi 5 noćenja na bazi polupansiona (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
 • Troškove organizacije putovanja
 • Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
 • Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i obilaske
 • Hranu
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Obilazak Najrobija – 70

Krećemo u obilazak Najrobija, prestonice Kenije. Naša prva stanica je Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Na kraju razgledanja, pravi avanturisti mogu poći u opcioni obilazak najvećeg kartonskog naselja subsaharske Afrike – Kibera.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.

 

Nacionalni park Najrobi i Giraffe center – 200

Najrobi Nacionalni park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park i Giraffe centar, uslugu vodiča.

 

Masai Mara LUX safari – trodnevna avantura – 750

U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj. Ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nososrog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i naučiti puno o jedinstvenosti divlje prirode u Africi. Nakon celodnevnog safarija, povratak u smeštaj i druženje sa Masaima. Povratak za Najrobi

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu za Nacionalni Park, smeštaj u lux kampu/lodge-u, obroke i vodu, džip sa vozačem, uslugu vodiča

 

Posed Karen Bliksen – 40

Njenom knjigom „Moja Afrika“ (Out of Africa) dočarala je svoj život u Keniji na plantažama kafe. U holivudskoj adaptaciji napraviće se i istoimeni film 1985. gde glavnu ulogu igra čuvena Meril Srtip. Naredne godine film će pobediti u mnogo kategorijama na dodeli Oskara.

Izlet uključuje: transfer i uslugu vodiča.

 

Obilazak Mombase  70

Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Puteva svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Odlazimo i do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste životinja.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.

 

Diani Beach – 60

Diani plaža je najpoznatije letovalište u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.

Podeli: