Program putovanja:

ŠRI LANKA 10 DANA

IKADUVA

04.01 – 13.01.2023.

10 DANA / 7 NOĆI

1. dan (04.01.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:45h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 6h i 45 min.

2. dan (05.01.): Doha – Kolombo – Ikaduva

Nastavak leta za Kolombo u 01:30h, broj leta QR654. Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike u 08:45h po lokalnom vrmenu. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Transfer do smeštaja u Ikaduvi. Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva. Spoj dugačke i široke peščane plaže koja je obavijena sa jedne strane talasima, a sa druge palmama, čini idealan fenomen koji će u vama probuditu jedinstven osećaj.  Smeštanje u sobe. Noćenje.

3. dan (06.01.): Ikaduva

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet do grada Ela, gde počinje avantura ovim bogatim i zanimljivim  regionom. U ranim jutarnjim časovima krećemo ka gradu Ela, po dolasku u ovaj slikoviti gradić nastavljamo vožnju još dvadesetak minuta, prolazeći vozom kroz živopisne predele. Naša prva stanica je most koji predstavlja inženjersko dostignuće kolonijalnog perioda, pravimo zanimljive fotografije i uživamo u pogledu. „Ella“ na jeziku Šrilančana znači vodopad, pa će i naša sledeća stanica biti jedan od najlepših vodopada ostrva. Nakon obilaksa, krećemo na manji treking do Little Adam’s Peak-a, prolazimo kroz plantaže čaja, gde ćemo videti radnike kako beru lišće i čuti nešto o proizvodnji  čaja po čemu je Šri Lanka svetski poznata. Nakon dvadesetak minuta šetnje stižemo na vrh, na oko 2000m nadmorske visine, odakle nam se pruža jedan od najlepših prizora. U dogovoreno vreme krećemo nazad ka smeštaju. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (07.01.): Ikaduva

Nakon doručka slobodno vreme, a za avanturiste predlažemo fakultativni izlet na Safari u nacionalnom parku Yala. Ovo je najstariji i najlepši nacionalni park Šri Lanke, dom je 44 vrste sisara i 215 vrsta ptica. Medju njegovim poznatijim stanovnicima je najveća svetska koncentracija leoparda, veličanstvenih slonova, medveda, šakala, paunova i krokodila. Vozimo se otvorenim džipovima po parku i uživamo u prizorima trudeći se da vidimo što više različitih vrsta u ovom bogatom nacionalnom parku. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan (08.01.): Ikaduva

Slobodan dan za uživanje na plaži ili vam predlažemo fakultativni izlet – Tvrdjava Gol i plaža Unavatuna. Krećemo iz Ikaduve u jutarnjim časovima i nakon kraće vožnje posećujemo staru tvrdjavu iz perioda kolonijalne vladavine Holandjana koja danas postaje stecište umetnika i zanatlija, sa mnoštvom slikovitih prodavnica, juvelirnica i restorana. Ostatak dana provodimo na prelepoj plaži Unavatuna ispijajući sokove od svežeg tropskog voća i plivajući u mirnom moru ove uvale. Povratak u večernjim časovima. Noćenje.

6. dan (09.01.): Ikaduva

Dan predvidjen za individalne aktivnosti ili možete poći na fakultativni izlet – Rečni safari. Tokom ovog izleta plovimo lagunom reke i zastajemo da učimo o cimetu i vidimo kako se on obradjuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo jedan od najstarijih budističkih hramova južne Šri Lanke koji stoji već 600 godina skriven na jednom od ostrva… Nakon toga odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovde na svetu! Za kraj, posećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu… Povratak je u popodnevnim časovima. Noćenja.

7. dan (10.01.): Ikaduva

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažmo fakultativni izlet – plaža Mirisa. U prepodnevnim časovima krećemo na celodnevni izlet na jednu od najlepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena zastajemo i divimo se umeću čuvenih ribara koji pecaju ribe sedeći na visokim motkama kako bi se zaštitili od visokih talasa – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim časovima. Noćenje.

8. dan (11.01.): Ikaduva

Slobodan dan uživanje na plaži u Ikaduvi ili predlažemo fakultativni izlet Morski safari. U ranim jutarnjim časovima ukrcavamo se na brod i krećemo na jedan, za mnoge putnike poseban doživljaj, kada je u pitanju upoznavanje i susret sa morksim svetom koji nastanjuje obale Šri Lanke. Na ovom safariju, u zavisnosti od perioda godine i vremenskih uslova moguće je videti grbave kitove, orke, plave kitove, a najčešća su jata tuna, delfina spinera, leteće ribe. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Noćenje.

9.dan (12.01.): Ikaduva – Kolombo

Pakujemo stvari, odjavljujemo se iz soba. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u večerenjim časovima.

10. dan (13.01.):  Kolombo – Doha – Beograd

Let za Dohu u 03:00h, broj leta QR659. Sletanje u Dohu u 05:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 35min. Nastavljamo let iz Dohe za Beograd u 07:05h, broj leta QR231. Slećemo u Beograd u 11:35h po lokalnom vremenu.

*NAPOMENA: 

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Šri Lanku moraju obezbediti pre putovanja.

Potrebna dokumentacija:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratku sa putovanja
3) Taksa za vizu u iznosu od 45€ (podložno promeni, plaća se u agenciji).

COVID-19 uslovi ulaska

Za putovanje na Šri Lanku neophodno je da ispunite sledeće uslove:

USLOVI ZA ULAZAK NA TERITORIJU ŠRI LANKE ZA VAKCINISANE PUTNIKE:

 • Posedovati sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv virusa Covid-19. Više informacija na linku.
 • Posedovati uplaćeno lokalno zadravstveno osiguranje.(uplaćuje se online pre putovanja, okvirna cena 12usd). Može se uraditi na sledećem linku.

*Deca mladja od 12 godina su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i RT-PCR testa.

USLOVI ZA ULAZAK NA TERITORIJU ŠRI LANKE ZA NEVAKCINISANE PUTNIKE:

 •  Posedovati negativan rezultat RT-PCR testa, koji je obavljen ne više od 72 sata pre početka putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla; ili
 •  Posedovati negativan rezultat antigen testa, koji je obavljen ne više od 48 sata pre početka putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla;

*Deca mladja od 12 godina su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i RT-PCR testa.

VAŽNA NAPOMENA: Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave.

Za validne informacije molimo vas da posetite sledeći link: 

Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije.

Ministarstvo Turizma Šri Lanke.

 • Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Kolombo-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
 • Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
 • Smeštaj  u Ikaduvi  u odabranom hotelu na bazi 7 noćenja sa izabranom uslugom (1/2  sobe sa klimom)
 • Troškove organizacije putovanja
 • Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
 • Vizu i uslugu viziranja za Šri Lanku (45€)
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i obilaske
 • Hranu
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Ela region, Little Adam’s Peak i plantaže čaja
 • Safari u nacionalnom parku Yala
 • Tvrdjava Gol i plaža Unavatuna
 • Rečni safari i vožnja lagunom, poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena karakterističnog za Šri Lanku, poseta farmi kornjača, obilazak velike statue Bude
 • Plaža Mirisa i tradicionalni pecaroši na motkama
 • Morski safari
Podeli: