Lagomandra Beach

Lagomandra Beach se često spominje kao jedna od najlepših plaža Sitonije. Lagomandra je fantastična peščana plaža koja je udaljena oko 7 km severno od Neos Marmarasa, na putu od ovog mesta ka Nikitiju na severu zapadne obale Sitonije. Dužina ove plaže je oko 1 km i podeljena je praktično na dva dela jednim malim rtom.

 

 

Lagomandra je jednostavno plaža van svih kategorija. Ovde je, reklo bi se, voda najčistija, fantastična za plivače. Iza plaže je borova šuma, gde su skoro svi posetioci plaže i smešteni sa svojim stvarima. Zapravo, Lagomandra plaža je sa dve mala stenovita rta podeljena na 2 dela, kao što smo već napomenuli. Južni deo plaže je najduži i ujedno je najpopularniji među posetiocima. Ovaj deo karakteriše borova šuma koja se nalazi uz samu plažu. Središnji deo je u stvari hotelska plaža koja pripada hotelu Lagomandra Beach, a severni deo pretežno koriste turisti koji su smešteni u obližnjim vilama. Lagomandru karakteriše voda koja je u svim delovima kristalno čista, a morsko dno je peskovito i neverovatno čisto. Deo plaže je uređen u smislu ležaljki, suncobrana i barova, a nude se i brojni sportovi na vodi. Uz plažu je i dobro urađen parking koji je velikim delom u hladu.

 

 

Ovo je jedna od najlepših plaža Sitonije, poznata po pravoj maloj borovoj šumi pored plaže i prijatnom, krupnom pesku. Gotovo svake godine dobija Plavu zastavicu EU za čistoću, održavanje i kvalitet plaže i mora. Plažu održava hotelsko-apartmansko naselje koje se nalazi u zaleđu i predstavlja jedno od najboljih na Sitoniji. Preporučujemo Vam da poranite i zauzmete dobro mesto u hladu, jer je tokom sezone gužva i teško je doći do dobrog mesta u hladu, ali i do slobodne ležaljke i suncobrana.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.135504N  23.746905E

 

 

Podeli:
Pregledano 7226 puta