Lalaria

Lalaria je neverovatno područje morskih špilja i divljih stena koje se može posetiti samo brodom iz grada Skiatosa i to kada je more mirno, ali je mesto jedinstveno te će Vam kada se nađete na ostrvu ovaj izlet svako spomenuti i preporučiti. Boje i atmosfera su drugačije od bilo koje druge plaže na ostrvu. Plaža je prekrivena krupnim glatkim šljunkom i ime duguje baš ovom snežno belom, gotovo savršeno okruglom šljunku koji meštani zovu “lalaria”. Na plaži nema nikakvih sadržaja ali najčešće ima talasa.

 

 

Samo mesto je zaista impresivno, neverovatno lepo, s ogromnim liticama koje se uzdižu iz plavog mora. Desno od bele peščane plaže je stenovita formacija, prirodni most između peska i mora s rupom u sredini, Tripia Petra na grčkom, iza koga se nalazi jedna od najčistijih voda koju ćete videti. 

 

 

U neposrednoj blizini Lalarie je istorijsko područje Kastro sa malom zaštićenom uvalom, okruženo stenama, a plaža je prekrivena finim kamenjem, ne tako velikim kao na Lalariji. Na samoj plaži je lepa mala kantina. Sa plaže možete gledati na staru tvrđavu Kastro koja je izgrađena na vrhu rta, levo od plaže sa koje se možete popeti do tamo. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 6051 puta