Las Bandidas Beach

Fenomenalna plaža Las Bandidas, koju Grci često nazivaju i Stiladariose, nalazi se otprilike na pola puta između Toronija i Neos Marmarasa, neznatno pre ulaska na poluostrvo Diaporti. Kada stignete do hotela Poseidon, primetićete da se u ovom delu nalaze dve uvale, prva (južnija) je plaža hotela Posejdon, koju možete posetiti iako niste gosti hotela i druga, severnija je plaža Las Bandidas, fenomenalna, jedinstvena plaža koja iz godine u godinu privlači veliki broj turista. Dve plaže su fizički odvojene borovom šumom. 

 

 

 

Prvi utisak koji će plaža ostaviti na Vas jeste njena šarenolikost u vidu zastava Latino zemalja koje se prostiru u jednom delu plaže. S obzirom na sam naziv koji nosi po beach baru, Las Bandidas beach bar nudi raznovrsnu ponudu kafa, koktela, osveženja. Moramo napomenuti da se izdvajaju po svojoj ponudi hrane i pića, jer se sva osveženja spremaju od svežeg voća, dok se obroci pripremaju od organskih proizvoda, koje kako smo dobili informaciju, sami vlasnici uzgajaju u svojoj bašti. Bar predstavlja zaista jednu malu manufakturu. Cene su solidne pa koktel možete popiti za otprilike 8 evra, a kafu za od 2 do 4 evra. 

 

 

Ukoliko niste pristalica ležaljki i plaćanja istih, sa obe strane bara postoji dovoljno prostora za postavljanje peškira i suncobrana, a ima i dosta prirodnog hlada. U tom slobodnom delu plaže pristup vodi je kamenit i lošiji, dok je ispred bara ulaz očišćen od stena. Inače, čitavom dužinom plaža je peščana na obali, a u vodi ima i kamenja. Plaža Las Bandidas je jako lepo uređena, sa dovoljno prostora između ležaljki, muzika je Latino, ne previše glasna, a osoblje, iako ocenjeno kao neljubazno od strane većine turista, jako predusretljivo bar u našem slučaju. Na plaži se 4 puta godišnje održavaju Latino festivali, tako da privlači veliki broj mladih turista i ljubitelja ove kulture.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.0241639N 23.8356757E

 

 

Podeli:
Pregledano 5429 puta