Lassi

Lassi je vrlo popularno odmaralište na ostrvu Kefalonija, kako zbog peščanih plaža, tako i zbog blizine aerodroma i glavnog grada Argostolija, koji je na nekoliko minuta udaljenosti kolima. Uglavnom popularan za odmor porodica, Lassi leži na dve prelepe plaže, pokrivene kafićima i restoranima. Većina turista večeri provodi u Argostoliju u šetnji i provodu, a do tamo idu taksijem ili taxi-brodićima. Smeštaj u mestu se odvija sa obe strane magistralnog puta, gde su ipak traženiji apartmani koji su bliže plaži. Na glavnom putu kroz mesto se nalaze megamarketi, prodavnice, kafići, veliki broj restorana i muzičkih barova. Zbog veličine ostrva, velika je i ponuda rent-a-car agencija, koje se mogu videti na svakom koraku. 

 

 

Kako Argostoli nema sopstvenu plažu, tako posetioci ovog grada svakodnevno autobusima ili kolima dolaze u Lasi. Nalazi se praktično na istom rtu, samo je sa druge strane u odnosu na Argostoli, okrenut ka zalivu koji razdvaja ostrvo na zapadni i istočni deo. Lassi je omiljen zbog prelepih, sivim i belim peskom posutih plaža. U ovoj oblasti se nalaze neke od najlepših plaža Kefalonije i ima ih za sve ukuse, kako za one koji bi da uživaju u sunčanju i kupanju u kristalnom moru, tako i za ljubitelje vodenih sportova. Samo naselje Lasi izlazi na plaže Makris Jalos (duga plaža) i Platis Jalos (široka plaža), obe sa prilično velikim gužvama tokom sezone. Ove plaže odvojene su stenom kojom ide betonska staza i koja vam omogućava da za par minuta pređete sa jedne na drugu. 

 

 

Brojne taverne privlače svojom raznovrsnom ponudom i tu možete probati izvrsne grčke specijalitete. Bogatu ponudu dopunjuju živopisne radnje i brojni noćni lokali. Za aktivnije goste preporučujemo i pešačenje na brdo iznad Lasija, odakle se pruža prekrasan pogled na celo poluostrvo i preko zaliva na Liksuri. Mesto Lasi je od aerodroma udaljen 11 km a u njemu ćete pronaći sve potrebno za jedan izvanredan odmor.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.


 

 

Podeli:
Pregledano 12378 puta