Krf 2023

Za izuzetan Krf se kaže da ga je blagoslovila sama majka priroda. U to nije teško poverovati kada doživite zadivljujuću lepotu sela i zadivljujućih plaža. Bujne zelene planine okružuju široka prostranstva ljupkih plaža, a gde god da krenete, možete plivati u kristalno čistim vodama. Pa zašto ne biste videli što više ovog divnog ostrva i probali više od jedne od njegovih prelepih plaža na jednom od naših sveobuhvatnih praznika na Krfu? Velika stvar u vezi sa Jonskim ostrvima je što su ona zaista savršena kao što izgledaju. Krf je jedno od najpoznatijih ostrva i prekriveno je maslinama i čempresima, okruženo prelepim obalama i ispunjeno toplom kulturom dobrodošlice. Sve ovo, u kombinaciji sa prelepom klimom, osigurava da se gosti iz godine u godinu vraćaju da uživaju u prekrasnoj obali Krfa, koja je prošarana skrivenim uvalama. U sunčanim danima, upijajte atmosferu ostrva i opustite se na plažama koje obrubljuju svetlucavi Jonski more, ili nemirni istraživači mogu da se provozaju planinskim severom ili posete tradicionalna sela na jugu.

Krf 2023

Grčka se nalazi na jugoistoku Evrope. Na samom jugu Balkanskog poluostrva. Graniči se sa Albanijom, Bugarskom i Makedonijom na severu i Turskom na istoku. Egejsko more leži istočno. Jonsko more zapadno od kontinentalnog dela zemlje. Obala je veoma razuđena. Sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva. Najveći deo države je pod planinama. Najviši vrh je Olimp. Sa 2911 metara nadmorske visine.
Pored Atine, veći gradovi su Solun, Patras, Heraklion, Volos, Janjina, Larisa i Kavala.

Grčka ima mediteransku klimu. Sa blagim, vlažnim zimama i toplim, suvim letima. Ova klima se javlja na svim primorskim lokacijama, uključujući Atinu, Kiklada, Dodekanezi, Krit, Peloponez i delove Stare Elade. (Centralna Kontinentalna Grčka).

U planinskim oblastima severozapadne Grčke. (delovi Epira, Centralna Grčka, Tesalija, Zapadna Makedonija). Kaoi u planinskim centralnim delovima Peloponeza. – Uključujući delove prefektura Ahaja, Arkadija i Lakonija. Karakteristična je alpska klima sa obilnim snežnim padavinama. U unutrašnjosti severne Grčke, u centralnoj Makedoniji i Istočnoj Makedoniji i Trakiji karakteristična je umerena klima sa hladnim, vlažnim zimama i toplim, suvim letima. Snežne padavine se javljaju svake godine u planinama i severnim delovima, a kratke snežne padavine se retko javljaju u nižim južnim oblastima, kao što je Atina.

Na savremenom grčkom jeziku ova zemlja se zove Elada, odnosno Elas. a zvanično ime joj je Elenska Republika. Prema mitologiji praotac svih Grka bio je Elen. Po Homeru Eleni su bili svi Grci koji su živeli u kopnenom delu današnjeg Balkanskog poluostrva. Naziv Grčka potiče od latinskog naziva Grecija kojim su stari Rimljani nazivali područje gde žive Grci.