Polihrono

Polihrono je mesto koje se nalazi na prvom prstu Halkidikija i od Soluna je udaljeno 96 km. Nalazi se nakon Kriopigija i prema putu za Pefkohori. Udaljenost mesta je 60 kilometara od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa. Od Haniotija na jugu udaljeno je 5 kilometara, odnosno 10 km od Pefkohorija. Sva ova četiri mesta su preplavljena turistima tokom letnjih meseci, zahvaljujući uslugama koje se nude, kao i kvalitetu hotela koji su u stanju da zadovolje potrebe svakog posetioca.

 

 

Pored se nalazi Kalitea koja je centar zabave na Halkidikiju. Polihrono je mesto pogodno za porodični odmor. To je mirno naselje sa nešto preko 1.000 stalnih stanovnika. Polihrono nudi mnogo opcija smeštaja u toj oblasti. Postoje hoteli i vile apartmanskog tipa smeštaja koje se nalaze na maloj udaljenosti od plaže u mestu.

 

 

Područje je poznato po svojoj istoriji i mnoga iskopavanja su otkrila spomenike verovatno drevnog grada Neapolisa koji je bio kolonija Mendi i koji spominje Herodot. Možete posetiti brdo Acropolis drevnog grada, drevno groblje i rane hrišćanske crkve sa mermernim stubovima koji postoje u Polihronu. Takođe, u selu ćete naći folklorni muzej sa eksponatima svakodnevnog života lokalnog stanovništva. Osim toga, možete posetiti crkvu Agios Athanasios koja je izgrađena 1912. godine, trg Hristovog rođenja sa istoimenom crkvom koja je izgrađena 1863. godine.  

 

 

Restorani i kafići 

Naša preporuka svim srpskim turistima svakako može biti dobro poznat giros restoran Doktor (Doctor of Hunger), restoran koji, ukoliko pitate nekoga u Polihronu, služi najbolji giros.

U mestu se nalaze i pošta i ambulanta, pekare i mesare. Naselje praktično ima dve glavne, šetačke ulice. Jedna je pomenuto šetalište praktično uz samu plažu koja se uveče zatvara za saobraćaj, a druga je ulica koja vodi od plaže do trga. To je i ulica u koju ulazite kada sa magistrale skrenete u Pefkohori. Kapetanios je jedan od najpopularnijih restorana u Polihronu po utiscima turista.

Shopping / Kupovina / Marketi

Noviji deo naselja, kao što je već navedeno, izgrađen je uz samu plažu. Brojni kafići, restorani i suvenirnice krase ovaj deo Polihrona. Supermarkete možete naći i na šetalištu i van njega. Butici garderobe se takođe nalaze na šetalištu.

Plaža

Plaža u Polihronu se nalazi ispod glavne pešačke ulice. Tu možete uživati u popodnevnoj ili večernjoj šetnji, u osvežavajućim koktelima u jednom od barova ili večeri sa svojim dragim ljudima u jednoj od taverni ili restoranu sa svežom ribom i tradicionalnom grčkom kuhinjom.

 

 

Na plaži dugoj 7 km, možete da uživate u sportovima na vodi, pedalinama, možete iznajmiti jet ski i naravno na njoj se nalazi i mnogo organizovanih barova. Plaža u Polihronu je dugačka i uglavnom peščana, sa krupnijim peskom. Jedini deo u kojem ima kamenja jeste desni deo plaže gledano prema moru. Čitava plaža je uređena, sa puno suncobrana i ležaljki, ali i dosta prostora za sve posetioce koji imaju sopstvenu opremu. More je veoma čisto i providno, a dubina postepena, pa je Polihrono odličan izbor za porodice sa decom.

 

 

Plaža je takođe nagrađena Plavom zastavom za organizovanost i čistoću, a njen fini pesak i kristalno čista voda, u kombinaciji sa senkom borovih šuma i maslinjaka u okolini (sa leve i desne strane od centralnog dela ispred naselja), učinili su je jednom od najboljih plaža na Kasandri. U priobalnom putu Polihrono tokom leta, automobili su zabranjeni, tako da ćete morati da parkirate u okolnim ulicama. Prekrasne plaže u regionu prati jedinstvena lepota predela koji se uglavnom sastoji od borove šume. Jedina mana je što nema tuševa na plaži.

 

 

Noćni život i provod

Polihrono se ne odlikuje aktivnim noćnim životom, stoga veliki broj turista pristalica provoda odlazi do obližnjih Haniotija i Pefkohorija, a posebno do Kalitee sa nekoliko disko klubova. Do Haniotija možete stići i laganom šetnjom, dugom 5 km, a u povratku unajmiti taxi.
Polihrono predstavlja jednu od omiljenih destinacija srpskih turista. Mesto koje poseduje prelepu plažu, šetalište bogato svim turističkim sadržajima i dobru povezanost sa okolnim mestima, biće Vaš pravi izbor ukoliko ste željni mirnijeg ili pak totalno suprotno, aktivnijeg odmora. Polihrono je mesto na Halkidikiju koje će udovoljiti raznolikim turističkim ukusima.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Polihrono.


 GPS: 40.01900000427583N  23.52647066116333E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 35845 puta