Rovinj 2024

 • TV
 • Wi-Fi
 • AC
 • Bazen
Aranžman uključuje:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– smeštaj na bazi polupansiona(doručak i večera-švedski sto) u apartmanskom resortu – Villas Rubin 3* na plaži u Rovinju;
– neograničeno korišćenje bazena;
– Piće dobrodošlice;
– Posetu Opatiji;
– Celodnevni izlet u Trst,
– Odlazak u centar Rovinja;
– Korišćenje klima uređaja u apartmanu;
– Usluge vodiča u svakom autobusu;
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne uključuje:
 • Fakultativne izlete (napomene)
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji)
 • Ležaljke na plaži se plaćaju na licu mesta,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
 • Doplate: za polazak iz Novog Sada – 25€
 • Individualne troškove putnika.
Organizator puta: Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije JGM, licenca OTP 187/2021 Kat. A. Fun travel je ovlašćeni subagent

1. DAN: Čačak – Beograd – Opatija (Letovanje Istra – Rovinj)

Polazak iz Čačka u 18:30. Polazak sa Novog Beograda (Skejt park na Ušću) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: Opatija – Rovinj 

Dolazak u Opatiju u jutarnjim časovima. Ovaj “najmondenskiji” gradić jadranskog primorja ime je dobio po manastiru – opatiji Svetog Jakova koja se prvi put pominje 1449 godine. Početak turizma vezuje se za Iginija Scarpu, koji je u čast svoje supruge, vilu i vrt koje je podigao u blizini samostana, nazvao Anđolina. Petnaestak godina kasnije, carica Marija Ana, supruga bivšeg cara Ferdinanda I, boravi u vili Anđolinna gotovo tri meseca. Za caricom dolaze plemstvo i bogati, i tako sve počinje… Dolazak u Rovinj, grad u koji dva puta spominje Kazanova u svojim memoarima, gde kaže da je uživao u crnom vinu i sardinama, ali i u društvu sveštenikove domaćice. Smeštaj u sobe i apartmane, na plaži, u turističkom naselju Villas Rubin 3*. Večera. Noćenje.

3. DAN: Rovinj (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Prepodnevni fakultativni izlet do centra Rovinja. Po odlasku u “najskuplje” mesto Hrvatske, krećemo na obilazak sa lokalnm vodičem. Ovaj grad, koji se nekada zvao Castrum Rubini, zaista je pravi dragulj istarske obale. Nastao na brdovitom ostrvu, Rovinj je jedan od najlepših starih gradova Mediterana. Ispresecan uskim ulicama, sa prelepim fasadama, odvešće vas do svog simbola – crkve svete Eufemije, čiji je sarkofag pre 1200 godina doplovio do obala tadašnjeg ostrva. Sada je toranj crkve naprepoznatljiviji simbol Rovinja, a pogled sa crkvenog platoa je nezaboravan. Slobodno vreme za šetnju ili ručak. Organizovani ili individualni povratak u resort (po izboru) i slobodno vreme za kupanje, sunčanje ili aktivnost po vašem izboru. Večera. Noćenje.

4. DAN: Rovinj – Pula (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje na plaži. Popodnevni fakultativni odlazak u Pulu, obilazak grada i šestog najvećeg amfiteatra na svetu – pulske Arene, sa vodičem. Povratak u resort. Večera. Noćenje.

5. DAN: Grožnjan i Motovun (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Grožnjan – mesto iz bajke. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Malo je falilo da bude napušten. Šezdesetih godina XX veka, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti rešile su da intervenišu: prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela. Zatim idemo u prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. I Motovun je na vrhu brda i izgleda bajkovito. Tu je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima. Slobodno vreme i fakultativno – ručak sa belim i crnim tarufima. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u Rovinj. Večera. Noćenje.

6. DAN: Krstarenje – Poreč (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Slobodno pre podne. Poludnevno krstarenje do Poreča uz posetu Limskom kanalu i Vrsaru – gradu Kazanove, uz ručak koji uključuje vino u neograničenim količinama, riblji ili mesni meni. Ko ne želi na krstarenje može poći na fakultativni odlazak autobusom u Poreč. Po dolasku grupe sa krstarenja, obe grupe se spajaju, i kreću u organizovani obilazak grada sa lokalnim vodičem. Grad i danas ima raspored ulica iz doba Rimskog carstva. Decumanus i Cardo Maximus su glavne arterije grada, u kome se nalazi spektakularna Bazilika Svetog Eufrazija, sa još spektakularnijim mozaicima starim 1500 godina. Povratak u Rovinj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7. DAN: Rovinj – Brioni (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Polazak na fakultativni izlet na Brione. Iz Fažane, ćemo brodom krenuti da kročimo na zemaljski raj. Brionski otoci predstavljaju najlepše okruženje Jadrana, koje je nastalo zajedničkim delovanjem prirode i čoveka. Do osamdesih godina prošlog veka bili su zatvoreni za javnost jer su bili rezidencija doživotnog predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Vožnja vozićem, uz pratnju lokalnog vodiča, kroz predele po kojima slobodno šetaju srne, mufloni, paunovi… Obilazak botaničkog vrta, zoološkog vrta na otvorenom i izožbe u Titovoj vili. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje. Povratak brodićem u Fažanu i dalje u Rovinj. Večera. Noćenje.

8. DAN: Rovinj – Trst (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Polazak na celodnevni izlet u Italiju, u Trst. Slobodno vreme u Trstu za razgledanje grada, ručak, šoping, uživanje… Povratak u resort. Večera. Noćenje.

9. DAN: Rovinj – Plitvice – Beograd – Čačak (Letovanje Istra – Rovinj)

Doručak. Napuštanje resorta. Polazak ka Nacionalnom parku Plitvice. Fakultativni obilazak Plitvičkih jezera, jedinstvenog slatkovodnog kompleksa u svetu. Tri reke Crna, Bijela i Ljeskovac se sjedinjuju u Prošćanskom jezeru. I same reke ali nekoliko jezera povezani su spektakularnim slapovima. Najfascinantine su boje jezera – smaragdno zelene i tirkizna.Plitvice su na listu UNESKO svetskog nasleđa uvrštene 1979. godine. Nastavak puta za Beograd i Čačku. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.

Polazak iz Beograda, Čačka i Kraljeva bez doplate
Polazak iz Novog Sada, Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Valjeva, Užica i Požege  uz doplatu

– Doplata za transfer iz

 • Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD,
 • iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4),
 • iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju je 2),
 • iz Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika),

*SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

 • Grožnjan i Motovun – 25€
 • Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima sa uključenim vinom i desertom – 35€
 • Poreč sa ulaznicom za baziliku i muzej Svetog Eufrazija –  25€
 • Brioni sa uključenim kartama za brod, vozić, Titov muzej i lokalnim  vodičem – 45€
 • Pula 15€ (ulaznice za Arenu nisu obavezne i koštaju 15 €)
 • Krstarenje brodom sa vodičem – kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, u Rovinju se pravi pauza za razgledanje grada, kasnije se krstari Limskim zalivom i tada se služi ručak (skuša, sezonska salata, hleb ili piletina/kobasica i služi se sok i vino), u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar – 50 €
 • Plitvička jezera: ulaznica, vožnja elektrobrodom i panoramskim vozom u okviru odabranog programa razgledanja, osiguranje posetilaca i usluge lokalnog vodiča – 40€
Podeli: