Marsa Alam

Marsa Alam je jedno od novijih letovališta u Egiptu. Ovo nekadašnje ribarsko selo nalazi se na obali Crvenog mora. Letovalište počinje da se razvija od 2001. godine sa otvaranjem međunarodnog aerodroma.

 

 

Letovalište je od Kaira udaljeno 700 kilometara južno, a od Hurgade 200 kilometara. Marsa Alam se može pohvaliti jako lepom obalom, dugačkom 100 kilometara, na kojoj je izgrađeno preko 70 hotela.

 

Marsa Alam

 

Ono što svake godine privuče veliki broj turista su prostrane peščane plaže, obilje koralnih grebena i tirkizno more. Osim regularnih sportova na vodi ronjenje je dosta popularno i u ovom letovalištu. Najpoznatija plaža je Abu Dabbab.

 

Marsa Alam

 

Osim plaža, Marsa Alam je letovalište u kom se nalazi i veliki broj luksuznih restorana, kafića i prodavnica. Glavna marina, koja može da primi 1000 jahti, naziva se port Ghalib.

 

Marsa Alam

 

Letovalište je odlična baza za obilazak Luxora, Asuana i Edfu. Luxor je grad koji je savršen za one koji se žele upoznati sa istorijom Egipta. Grad je sagrađen na mestu drevne Tebe i njene okoline, a nekada je bio i prestonica Egipta tokom Novog Kraljevstva. Najpoznatija znamenitost grada je hram koji je izgradio faraon Amenophis III 1400. godine pre nove ere, posvećen trijadi bogova: Amonu, Mutu i Konsu. Nikako nemojte propustiti obilazak muzeja mumifikacije. U muzeju Luxor izložena je bogata kolekcija predmeta pronađenih na tlu drevne Tebe.

 

Marsa Alam

 

Edfu je jedan od najpoznatijih egipatskih hramova koji se nalazi u drevnoj prestonici Apolinopolis Magna. Delo je arhitekte, lekara i sveštenika Inhotepa. Hram je izgradio Ptolomej III 227. godine pre nove ere. Posvećen je bogu Horusu.

 

Marsa Alam

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Egipat.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 7939 puta