Hurgada

Hurgada je biser Egipta. Nalazi se na Crvenom moru i nazivaju je i more sa sedam boja. Mesto je osnovano početkom 20. veka i danas je vodeće turističko mesto u Egiptu. Poznato je po noćnom životu i prelepim plažama, ali i shoppingu. Temperatura je oko 30 stepeni tokom cele godine i idealno je mesto za letovanje.

 

Hurgada

 

Grad se sastoji iz tri dela – El Dahar je stari deo grada, Sakala je centar i El Memša je seoski put. U Sakali se nalaze neki od najboljih hotela, a u Daharu se nalazi bazar i autobuska stanica.

 

Hurgada

 

Hurgada je odlično mesto za obilazak Kaira i piramida u Gizi ali i hrama u Luksoru. Odavde se organizuju i ekskurzije do Aleksandrije i Asuana. Možete obići i Šarm el Šeik. Između Hurgade i Marse Alama nalazi se mesto Al Kvizira koje je poznato po zanimljivoj istoriji, lepim koralnim grebenima i ronjenju.

 

Hurgada

 

Šarm el Nage je takođe zanimljivo mesto koje se nalazi 40 kilometara od Hurgade. U njemu se nalazi impozantna koralna litica na plaži. El Gune je još jedno zanimljivo mesto koje je udaljeno 25 kilometara od Hurgade i ima jako lepu i dugačku plažu.

 

Hurgada

 

Plaže Hurgade su prelepe, prekrivene sitnim belim peskom. Većina plaža je privatna i na njima se plaća ulaz. Najpopularnije plaže su Old Vik i plaža hotela Magaviš koja je dugačka dva kilometra. Hurgada je postala i međunarodni centar za sportove na vodi i idealno je mesto za jedrenje, ronjenje i surfovanje.

 

Hurgada

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Egipat.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10260 puta