Nea Flogita

Nea Flogita je vrlo popularno turističko mesto. Nalazi se na zapadnoj obali Halkidikija, na oko 50 km od Soluna i na oko 10 kilometara od Nea Mudanie. Smeštena je na brdu odmah pored mora. Ima puno zelenila, predivne plaže prekrivene sitnim peskom i kristalno čistu vodu.

 

 

Veći deo stanovništva Nea Flogite bavi se proizvodnjom maslina, povrća, grožđa i vina, pa turisti imaju odličnu priliku da ih probaju uz sve ostale tradicionalne, domaće proizvode koji se mogu kupiti na lokalnoj pijaci. Nea Flogita je postala vrlo popularno odredište na zapadnoj strani Halkidikija i zbog blizine Soluna i drugih letovališta u tom području. Smeštena između mesta Nea Mudania i Nea Plagia, ova plaža je na manje od 40 minuta vožnje od Soluna. Autobuskim prevozom je u toku sezone odlično povezana sa svim destinacijama na Halkidikiju i Solunom.

U centru gradića se nalazi park sa fontanom i divnim ambijentom za šetnju, sedenje i opuštanje u vrelim danima. Tu je i lepa crkva Sv. Đorđa, koji je zaštitnik Nea Flogite, ukrašena divnim freskama.

 

 

Restorani i kafići 

Nea Flogita je mesto koje se razvija u turističkom smislu iz godine u godinu. Nea Flogitu krasi centralni park sa fontanama i prelepo uređeno šetalište sa palmama i parkićima za decu. Široka i duga šetališta, taverne, kafići uz more i barovi na plaži privlače brojne turiste. U Nea Flogiti možete probati mediteransku kuhinju ili pak tradicionalne grčke specijalitete u jednom od brojnih restorana.

Shopping / Kupovina / Marketi

U Nea Flogiti nalaze se i prodavnice, marketi, pekare, tako da o snabdevanju ne morate brinuti. Suvenirnice i butici garderobe i obuće, takođe se nalaze u mestu. Sveže voće i povrće naći ćete na tezgama uličnih prodavaca.

Plaža

Ono što krasi Nea Flogitu jeste široka peščana plaža, sa sitnim peskom i u vodi i na obali i postepenom dubinom, ali i sa dugim plićakom idealnim za malu decu. Plaža je uređena i čista, a voda prozirna. Ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju, već se dobijaju besplatno uz poručeno piće ili kafu. Naravno možete i svoj peškir postaviti, ako Vam tako više odgovara. 

 

 

Na plaži postoje organizovani vodeni sportovi, ali i tereni za sportove na pesku. Plažu okružuje i zasađenih 600 stabala palmi, koje je uz brojne staze za šetnju čine jednom od najlepših plaža ove prefekture. Mnogi hoteli i apartmani se mogu naći oko plaže, kao i nekoliko ribljih taverni.

 

 

Noćni život i provod

Pored standardnih kafića i barova na plaži, u Nea Flogiti se nalazi i diskoteka na periferiji naselja. Mesto podjednako biraju mladi turisti kao i porodice sa decom.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Nea Flogitu.

 

 

 

GPS: 40.25594869423264N  23.22089195251465E

 

 

Podeli:
Pregledano 33789 puta