Nea Vrasna

 

Nea Vrasna se nalazi na oko 70km od Soluna i isto toliko od Kavale otprilike. Od Asprovalte je deli svega 500m i do nje možete odšetati u večernjim satima ukoliko želite više sadržaja za turiste. Od Stavrosa je udaljena svega 6km pa su i sadržaji ovog gradića lako dostupni gostima Nea Vrasna. Iako je Nea Vrasna malo mesto, dužina njene obale iznosi oko 2km, a samo mesto ima 6-7 ulica u kojima su uglavnom vile za izdavanje. Idealna je za porodicna i mirna letovanja. Prema legendi mesto nosi ime po vojskovođi  Vrasidasu koji je ovde osnovao logor pre čuveog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa. Nekoliko ostataka utvrđenja u regiji govore o značaju ovog područja na trasi velikog puta Via Egnatia.

 

 

Vlada mišljenje da je Nea Vrasna letovalište u kome se porodice sa decom i  tristikoji žele mirniju varijantu odmora najbolje osećaju, pa je i turističke agencije najčešće tako i reklamiraju. Ovo je malo i mirno mesto, koje je apsolutno udobno za ležeran i opušten odmor bez prekomerne gužve, vreve i graje. Nea Vrasna je jedno izuzetno mirno i uredno mesto, gde se zaista može odmoriti i uživati. Ovde su preglasna muzika, vreva, gužva i haos, nepoznati. Ovde je sve, pre svega posvećeno ležernom porodičnom odmoru, tako da nije za čudjenje da se u Nea Vrasni susreće baš ovakav profil ljudi, kako na plaži, tako i u šetnji ulicama mesta. 

 

 

Restorani / Kafići/ Barovi

 

U gradu ima dosta kafića, taverni, restorančića.  Mesto ima lepo, dugo i široko popločano šetalište, veoma uredno i čisto, sa stazicama, palmama, cvećem, lepim baštama restorana i kafića duž obale. Uglavnom se na ovom šetalištu nalazi najveći broj mesta gde možete uživati u grčkim specijalitetima i osveženjima.

 

 

Marketi / Shoping

 

U mestu Nea Vrasna, ima malo butika, glasne muzike i gužve.  Lidl se nalazi na 15ak minuta hoda od centra mesta. Masutis je jedan od supermarketa u Nea Vrasni gde se možete snabdeti i izbor je zaista veliki. Kada je u pitanju veći shoping odeće i obuće, svakako morate skoknuti do Asprovalte koja ima daleko veći izbor butika.

 

Noćni život i provod

 

Nea Vrasna  nije poznata po noćnom životu i nema noćne klubove i diskoteke. Sve u ovom mestu je podređeno mirnom i opuštenom odmoru, bez glasnih objekata i naša je preporuka ukoliko ste u potrazi za mestom sa lepom plažom, grčkom kuhinjom i opuštenim  trenucima odmora.

 

 


 

Opis i karakteristike plaže u Nea Vrasni možete pogledati ovde.

 


Cene letovanja u Nea Vrasni možete proveriti u našoj ponudi.

 

Podeli:
Pregledano 354 puta