Nidri

Najpopularnije letovalište na Lefkadi je mala luka Nidri koja se nalazi na ulazu u veći zaliv Vlihos. Grad Nidri je smešten u fjordu Nidri na sredini puta između Lefkasa i Vasilikia, stoga je vrlo dobra polazna tačka za obilazak ostrva. More oko Nidrija je plitko i mirno i predstavlja idelano mesto za odmor, naročito za porodice. Plaža u Nidriju je ispod proseka za Lefkadu ali u neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su peščane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora nadohvat ruke. U blizini je ostrvo koje je u vlasništvu Aristotela Onazisa.

 

 

 

U blizini Nidrija se nalaze arheološki ostaci iz Bronzanog doba koje je on istraživao i za koje je verovao da podržavaju njegovu teoriju. U blizini Nidrija je i zaseok Perijali koji je izgrađen na padinama i koji predstavlja savršen izbor za romantičnu večeru sa prelepim pogledom na Jonsko more.

 

 

Nidri ima i najveći broj smeštajnih kapaciteta na Lefkadi. Važi za najživlje i najpopularnije mesto na ostrvu i nudi najviše sadržaja za turiste. Nalazi se u zalivu i zavetrini, pa je veliki deo obale iskorišćen kao pristanište za mnogobrojne jedrilice, što mu daje poseban šmek. Na 4 km od Nidrija nalaze se čuveni vodopadi DimosariNedaleko od Nidrija nalaze se ostaci praistorijskog naselja (iz bronzanog doba). Na kilometar od Nidrija nalazi se i zaseok izgrađen na padini, čuveni Perijali, gde možete večerati i uživati u predivnom pogledu na Jonsko more i okolna ostrva. Kao što smo pomenuli, glavni grad Lefkas je udaljen 20 km od Nidrija. Nidri je dobar izbor za sve koji žele da letuju u mestu bez vetra i talasa, na zapadnoj obali na kojoj ima manje krivina. Nalazi se na pola puta između Vasilikija i Lefkasa, koje obavezno treba posetiti. Prepoznatljiva boja mora i najlepše plaže nalaze se na istoku ostrva, dok je zapad bolji kao baza za ljubitelje pasivnijeg odmora.

 

 

Restorani / Kafići / Barovi 

U Nidriju ćete naići na dovoljan broj restorana, taverni, giros restorana, kafića, barova, restorana brze hrane, mediteranske i lokalne kuhinje. Glavna ulica je bogata njima, tako da je na Vama samo da izaberete.

Marketi / Shopping

U Nidriju se nalazi veći broj prodavnica, suvenirnica, butika obuće i odeće, kao i supermarketa. O snabdevanju zaista ne morate brinuti. Glavna ulica se zatvara za saobraćaj svako veče od 19:00 do 2:00, kada šetalište ispuni reka turista.

Noćni život / Provod

U večernjim časovima možete uživati u piću u nekom od lokalnih barova i kafića uz zvuke grčke ili strane muzike. S obzirom da važi za najživlje mesto na Lefkadi, provoda neće manjkati.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Lefkadu.


 

 

Podeli:
Pregledano 17004 puta