Vasiliki

Vasiliki se nalazi na samom jugu ostrva Lefkada. Od glavnog grada Lefkasa udaljen je 37 km, a od Nidrija 20 km. Iz luke Vasiliki polaze brodovi za Kefaloniju i Itaku, kao i brodići koji prevoze do okolnih plaža (Porto Katsiki, Agiofili i Egremni). Vasiliki i Ponti se nalaze u istom zalivu, Vasiliki je na istočnoj, a Ponti na zapadnoj strani. Ova dva mesta su spojena i na njih se pri prilazu sa zapadne strane pruža prelep panoramski pogled, koji iz godine u godinu osvaja turiste.

 

 

 

Vasiliki je mirno mesto sa simpatičnom lukom uz šetalište sa velikim brojem taverni i kafića sa lepim baštama u hladu platana i eukaliptusa. Vasiliki je malo, ali veoma lepo uređeno mesto, prepuno cveća i drveća. Na samo 2 km od Vasilikija nalazi se Agiofili, jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Do nje možete kolima, ali poslednjih 700-800 m ćete morati pešice.

 

 

 

Restorani / Kafići / Barovi 

Uz marinu i na šetalištu nalaze se taverne i restorani, kao i kafići koji će Vam ponuditi mediteranske i lokalne specijalitete. Zaista ćete uživati u pogledu i ukusnoj hrani.

Marketi / Shopping

U Vasilikiju postoji jedan veći supermarket i nekoliko manjih marketa za snabdevanje, pošta, benzinska pumpa, pekara, lekarska ambulanta, mesara. O snabdevanju u Vasilikiju ne morate brinuti.

Plaža

Plaža Vasilikija je dugačka i šljunkovita, sa postepenom dubinom ili plićakom, a karakteristična je po velikom broju jedrilica. Vasiliki i Ponti su najpoznatija mesta za jedrenje na dasci ne samo na Lefkadi, već i na čitavom Mediteranu. Plaža je lepo uređena, more je plave boje i može poslužiti za svakodnevno kupanje, ali na Lefkadi postoje mnogo lepše plaže na kojima se turisti iz Vasilikija mogu kupati i koje možete obići. U mestu postoji nekoliko malih uvala sa prirodnim hladom i bez vetra. Ležaljke i suncobrane na plaži najčešće iznajmljujete kupovinom osveženja u postojećem beach baru.

 

 

 

Noćni život / Provod

Vasiliki nema razvijen noćni život, pa je pogodnije za one koji žele miran odmor uz mogućnost obilaska najlepših plaža na Lefkadi. Za neki od večernjih izlazaka preporučujemo Vam odlazak u Nidri (20 km) koji ima dosta sadržaja i atrakcija za turiste.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Lefkadu.

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 11127 puta